Ekspedient under brutalt røveri: Troede jeg skulle dø

En ekspedient hos en guldsmed i København var rædselsslagen, da to maskerede mænd gav ham stød under røveri

To mænd var så hårdhændede under et røveri mod en guldsmedeforretning i København, at en ung mandlig ekspedient troede, at den gaffatape, som han havde om munden, ville kvæle ham.

Det forklarer ekspedienten selv fra vidneskranken i Københavns Byret mandag, hvor en 40-årig mand fra Montenegro er tiltalt for det brutale røveri mod Mads Laier Diamanten i Rådhusstræde med et udbytte på over 4,5 millioner kroner 12. juni 2013.

- De putter gaffatape på munden og på benene, og så spørger de på gebrokkent engelsk, hvor nøglen til pengeskabet er, fortæller ekspedienten.

De to mænd truede ifølge anklageskriftet ekspedienten på livet med ordene: We will kill you.

- Jeg kunne ikke få vejret, fordi jeg var så bange, og jeg troede, at jeg skulle dø. Han gav mig strøm på håndjernene, forklarer ekspedienten.

De to maskerede røvere lå på lur og slog til, da ekspedienten havde låst op og slået alarmen fra. Overvågningsvideo fra guldsmeden viser, at den ene røver snakkede i telefon i ganske kort tid under røveriet.

- Det var et meget kort opkald, og jeg forstod ikke sproget. Det var østeuropæisk. De sætter to pistoler for tindingen og siger: Two minutes. Så hører jeg døren smække, siger ekspedienten, som selv hoppede over til overfaldsalarmen efterfølgende.

Specialanklager Stig Fleischer mener, at netop telefonen kobler den mistænkte til røveriet via en udlejningsbil.

Den 40-årige mand er mistænkt for røveriet og for besiddelse af et kilo amfetamin og fem kilo hash, som lå i en klapvogn i kælderen hos en 39-årig kvinde, der er tiltalt for hæleri i sagen, da politiet fandt smykker fra røveriet hos hende.

Kvinden nægter sig skyldig i hæleri. Manden erkender besiddelse af narko, men nægter sig skyldig i røveriet.

Sagen mod den 40-årige mand og den 39-årige kvinde afgøres sidst i januar.