Ekspert kalder det spektakulært: Tusindvis af danskere 'vil tage imod Britta' i lufthavnen

Over 4500 danskere har tilmeldt sig eventet 'Velkommen hjem Britta Nielsen!' på Facebook. Ren fis og ballade, fortæller en af arrangørerne, mens ekspert kalder det spektakulært

Svindelsigtede Britta Nielsen forventes at lande i Danmark i dag - her får du de seneste oplysninger. (Producer: Martin Lorentsen)
Følg Krimi

'Kom og BYD vores kære Britta velkommen hjem fra syden. I skal selv tage flag med! Banner er også velkommen!'

Sådan lyder beskrivelsen af det event, der fredag morgen er planlagt i Københavns Lufthavn.

Her har over 4500 Facebook-brugere givet til kende, at de har planlagt at tage ud i lufthavnen for at sige velkommen hjem til den svindelsigtede Britta Nielsen.

Men så mange dukker næppe op, fortæller en af arrangørerne af eventet Mads Schjøth Hansen.

- Vi lavede egentlig bare eventet i sjov og ballade. Ikke andet. Men det er meget sjovt og overvældende, at der er så mange, der har vist interesse.

- Jeg kommer ikke selv derud, for jeg har natarbejde, så jeg ligger nok og sover på det tidspunkt. Men det ville da være sjovt, hvis der var nogle andre, der tog i lufthavnen og bød hende velkommen hjem, siger han til Ekstra Bladet.

Velkommen hjem: Det sker der, når Britta lander

Ren Olsen-banden
Politiken har også beskrevet eventet, og de har talt med medieforsker og lektor ved Aalborg Universitet Kim Toft Hansen.

Han vurderer, at Britta Nielsen-sagen kan minde lidt om noget fra Olsen Banden, og det drager danskerne. Samtidig peger han på, at hun har gjort noget, som alle kan forholde sig til.

- Det ene er, at Britta Nielsen er lykkedes med noget, som er spektakulært. Det fungerer godt på de sociale medier og i nyhedssammenhænge i modsætning til mange andre svindel-sager, som er meget mere komplekse som f.eks. hele Danske Bank-skandalen, siger Kim Toft Hansen til Politiken.

64-årige Britta Nielsen er sigtet for at svindle for 111 millioner danske kroner ved at overføre penge fra satspulje-projekter til sig selv i stedet for at give dem til de svage.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Ole Steen.
Foto: Ole Steen.

- Det var også en fascination af Egon Olsen, der kunne udtænke det perfekt kup. Det var ikke altid helt perfekt, da han som regel altid blev fanget til sidst. Så Britta Nielsen-sagen har lidt den samme fortællestruktur som i Olsen Banden-filmene. Det ser ud til at være et perfekt kup, og hun slipper væk lidt, men ender med at blive fanget alligevel, siger han til Politiken.

Svindelsagen: Kontoransat på Fyn afslørede Britta

Udleveret til Danmark
Britta Nielsen blev anholdt på et hotel i Johannesburg mandag morgen, og torsdag blev det afgjort, at hun skal udleveres til Danmark.

Derfor blev hun sent torsdag aften sat på en flyver, der lander på et ukendt tidspunkt i Københavns Lufthavn. Her vil hun hurtigt blive anholdt af dansk politi, og så skal hun i grundlovsforhør. Det skal ske højst 24 timer, efter anholdelsen har fundet sted på dansk jord.

Siden Mai Mercado fortalte om sagen på et pressemøde 9. oktober har kvinden fra Hvidovre været jaget, og interessen fra medierne har været massiv.

Se flere billeder af hende herunder

Foto: Ole Steen.
Foto: Ole Steen.

Foto: Ole Steen.
Foto: Ole Steen.

Foto: Ole Steen.
Foto: Ole Steen.
 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+