Ekspert: Normalt med tomhed efter stalking

Man tør ikke at sænke paraderne, selvom stalkeren tilsyneladende er stoppet

Ekspert: Normalt med tomhed efter stalking

Rikke Nielsen har tidligere fortalt, hvordan hun fortsat blev stalket, selvom ekskæresten var i fængslet, i 'Jagten - forbrydelser bag tremmer', som Ekstra Bladet producerer for TV 3. Se et klip herfra i videoen herover

Det er en helt normal reaktion, at den stalkerramte Rikke Nielsen, der her til aften stod frem i Station 2 Special, har modsatrettede følelser omkring stilheden, efter hendes stalker er stoppet med at kime hende ned og udsætte hende for andre stressende chikanerier.

Der kan nemlig opstå en form for tomrum, når chikanen stopper, fordi man ikke tør tro på, at det er slut. Det fortæller Lise Linn Larsen, direktør i Dansk Stalking Center.

- De har været i det her rum, hvor de har gået og frygtet, at han popper op her og her og har været hypervagtsomme. Når stalkingen så stopper, så kan det give noget utryghed, fordi man før vidste, at han var aktiv, og at man skulle være på vagt, siger hun og fortsætter:

- Nu er der stille lige nu, men det kan jo godt være, at det sker igen, så man har brug for at have lidt føling med, hvor er han henne.

Så du Rikke i tv: I dag er hendes liv forandret

Derfor tør man ikke helt at slippe alarmberedskabet og sænke paraderne, selvom der tilsyneladende ikke er noget at være bange for.

Hun fortæller, at det kan tage flere år, før man slipper frygten for, at han dukker op.

- Du skal huske på, hvis man har levet med det her i flere år eller bare et år eller et halvt år, så er man påvirket af hele tiden at være på vagt og være så skræmt, siger hun.

Ekspert: Normalt med tomhed efter stalking

'Station 2 Speciel - Fra kærlighed til Stalking' blev sendt på TV 2 her til aften. Den er en del af en serie på fire, der omhandler, når kærlighed udvikler sig til had. Aftenens program kan ses på TV 2 Play.

Du kan læse mere om de fem stalker-typer herunder.