Annonce:
Annonce:

Ekspert: Spædbarn blev begravet mindst to uger før det blev fundet

Efterlyser kvinde i rød hættetrøje, der blev set på findestedet, inden barnet blev begravet

Kvinden i den røde hættetrøje kom fra det grønne område på Brinken, hvor liget af spædbarnet blev fundet flere uger senere. Foto: Politiet
Annonce:
Følg Krimi

Liget af et nyfødt spædbarn lå begravet i et grønt område på Brinken i Glostrup i mindst to uger, før det blev fundet af håndværkere i mandags. Det viser biologiske undersøgelser fra findestedet. 

Og nu har politiet videooptagelser af en kvinde, der KAN være barnets mor, og som tilfældigt blev filmet på stedet, inden barnet blev begravet.

Den ukendte, kraftige kvinde er på optagelserne iført en stor, rød hættetrøje, som er magen til den Nike-hættetrøje, fire gange XL, som det døde spædbarn lå svøbt i.

Denne hættetrøje kan løse gåden om barneliget

Et vidne legede med sin mobiltelefon og filmede ud ad køkkenvinduet, da hun tilfældigt fik filmet kvinden i den røde hættetrøje, der kom gående ud fra det grønne område, hvor barnet senere blev fundet.

Annonce:

Filmet tilfældigt
Da vidnet så politiets efterlysning af den røde hættetrøje torsdag aften, henvendte hun sig til politiet med videosekvensen.

– Der er tale om en lang videosekvens, som det er tilfældigt, at kvinden er kommet med på. Hun kan passe på signalementet af den unge, kraftige kvinde, som flere gange er set i området, hvor hun har siddet på en bænk, siger efterforskningsleder Ole Nielsen.

artiklen fortsætter under billedet

Kvinden i den røde hættetrøje, der præcist ligner den, som det døde barn lå svøbt i. Politifoto
Kvinden i den røde hættetrøje, der præcist ligner den, som det døde barn lå svøbt i. Politifoto
 

Det er vigtigt for politiet at finde kvinden nu, så det kan afklares, om hun har noget med det døde spædbarn at gøre eller ej.

– Men signalementet, stedet og den røde hættetrøje er tre faktorer, som gør, at vi skal finde hende, siger Ole Nielsen og beder om tips fra folk, der kan genkende kvinden fra billederne.

Annonce:

Politiet ønsker ikke at oplyse præcist, hvilken dag videooptagelsen stammer fra, men det er på et tidspunkt, hvor barnet må antages ikke at have været begravet endnu. Det stemmer også med, at kvinden tilsyneladende er iført den hættetrøje, eller en magen til, som spædbarnet lå svøbt i.

Lå mindst to uger
En ekspert i biologiske undersøgelser har hjulpet politiet til at vurdere, hvornår liget blev begravet.

– Det er sket mindst to uger før, det blev fundet, siger Ole Nielsen.

Politiet har til gengæld intet nyt om dødsårsagen, og det er ikke sikkert, at retsmedicinerne kan slå fast, om barnet har været dødfødt eller er blevet dræbt kort tid efter fødslen. Liget var en del forrådnet og delvist skeletteret, men der er taget dna-prøver, som vil kunne identificere moderen, hvis politiet finder hende. Barnets køn er heller ikke slået fast endnu.

Politiet har fået mere end 20 henvendelser fra offentligheden, men har brug for flere:

Annonce:

– Vi vil gerne høre fra alle med kendskab til et forsvundet spædbarn, som ved noget om den meget store, røde Nike-hættetrøje eller har information om den unge, kraftige kvinde med langt mørkt krøllet hår, som flere har set i området for nogle uger siden, siger Ole Nielsen.

Han retter fortsat en direkte appel til moderen om at henvende sig. Hun kan være syg, i krise og have behov for professionel hjælp.

Nike hættetrøjen som spædbarnet lå svøbt i. Kvinden på videoen bærer en tilsvarende rød trøje. Politifoto.
Nike hættetrøjen som spædbarnet lå svøbt i. Kvinden på videoen bærer en tilsvarende rød trøje. Politifoto.
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: