Eksplosion i Istanbul: 11 dræbt

En eksplosion har ramt det centrale Istanbul. Adskillige mennesker dræbt, lyder det

Foto: AP
Foto: AP

Befinder du dig i området? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Tirsdag morgen har en eksplosion ramt det centrale Istanbul.

Det skriver flere medier, heriblandt nyhedbureauet AP.

Målet for bomben var en politibus. Ifølge AP siger byens guvernør, at 11 mennesker er blevet dræbt, mens 36 er blevet såret.

Af de dræbte er syv politifolk, mens fire er civile. Tre af de sårede er i kritisk tilstand, siger guvernør Vasip Sahin.

Bomben ramte midt i den travle myldretid i et kryds nær en bygning tilknyttet Istanbuls universitet i Beyazit-distriktet. På grund af bomben var universitetet tvunget til at aflyse planlagte eksamener.

Foto: AP
Foto: AP
 

Bomben var tilsyneladende placeret i en bil, som sprang i luften, da politibussen kom forbi, lyder det fra guvernøren. Eksplosionen fik bussen til at vælte om på siden, mens adskille bygninger og køretøjer i nærheden blev beskadiget.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser på Twitter, at der foreløbig ikke er oplysninger om danske tilskadekomne.

Tyrkiets udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu, fordømmer angrebet, der ramte på anden dag af ramadanen, i skarpe vendinger.

- De eksploderer koldhjertet bomber på en ramadan-dag, siger han i et interview på nationalt tv.

Ingen har endnu taget ansvaret for bomben. Tidligere har kurdiske PKK dog ofte haft politi og regeringsbygninger som mål for bombardementer, men også Islamisk Stat har stået bag flere angreb i Tyrkiet i det forløbne år.

Ekstra Bladet følger sagen...