Eksplosion i København: Nu udsender politiet signalement

En mand blev set løbe fra en eksplosion på en thairestaurant på Amager. Nu har Københavns Politi dannet sig et billlede af manden ud fra øjenvidneberetninger

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Thairestauranten Øens Wok på Røde Mellemvej på Amager blev natten til tirsdag ramt af en eksplosion. Nu har Politiet offentliggjort et signalement af en person, der blev set løbe væk fra eksplosionen.

Signalementet beskriver en 16-årig mand på 175-180 cm i højden, af mellemøstligt udseende og iklædt mørkeblå/sort dunjakke og derudover sort påklædning.

Københavns Politi har i nattens løb arbejdet på stedet og er tirsdag morgen stadig i gang med den indledende efterforskning, fortæller Mads Helios, der er efterforskningsleder på sagen.

- Vi modtog anmeldelsen omkring klokken 03.30, og vi er nu i gang med undersøgelser på stedet. Der er sket en eksplosion, og vi efterforsker bredt, fortæller Mads Helios.

Stefan så ung mand 30 sekunder før eksplosion: Der lugtede af krudt

Kropsterapeut gennet ud af hjem efter eksplosion

Politiet: Eksplosion på Amager

Formuleringen 'efterforsker bredt' dækker over, at politiet endnu ikke har lagt sig fast på, hvad der nøjagtig er sket, hvem der måtte stå bag og hvorfor. Man holder med andre ord alle muligheder åbne.

Ingen kom til skade ved eksplosionen, hvor facaden på restauranten blev delvist sprængt i stykker.

De omkringliggende bygninger led heller ikke skade ved eksplosionen, men der er fundet fragmenter rundtomkring på parkerede biler.

Mads Helios fortæller, at politiet endnu ikke ved, hvad der har forårsaget eksplosionen - altså om det er et sprængstof eller noget andet.

København har i sensommeren været ramt af flere eksplosioner. Blandt andet blev Skattestyrelsen på Østerbro ramt. Ved den lejlighed blev der brugt et højeksplosivt - kaldet brisant - sprængstof. Også en nærpolitistation på Nørrebro blev udsat for en kraftig sprængning i august.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+