Eksplosion på Manhattan: Mindst 29 såret

Kraftig eksplosion ryster område af Manhattan lørdag aften. Sprængladning var måske skjult i skraldespand.

Her bliver en anden trykkoger, som blev fundet i nærheden af eksplosionsområdet, kørt væk. Video: AP
Følg Krimi

Befinder du dig i området? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

En kraftig eksplosion har lørdag aften lokal tid såret mindst 29 personer på Manhattan i New York. Det oplyser storbyens brandvæsen ifølge CNN.

Brandvæsnet skriver på Twitter, at ingen af de tilskadekomne er i livsfare.

CNN oplyser, at flere gader er afspærret, og mange ambulancer og brandslukningskøretøjer er kaldt til området.

Eksplosionen fandt sted tæt på krydset mellem 6th Avenue og West 23rd Street.

Ifølge byens borgmester, Bill de Blasio, er der fundet en genstand, der tyder på, at der har været tale om en bombe. Han siger dog samtidig, at der ikke er noget, der peger i retning af, at der er tale om en terrorhandling.

- I aften har en særdeles alvorlig hændelse fundet sted i New York. Der er sårede med svære skader, men jeg kan bekræfte, at ingen af de skadede lader til at være i livsfare, siger borgmesteren på et pressemøde tidligt søndag morgen dansk tid.

New Yorks borgmester Bill de Blasio (blåt slips) holdt pressemøde tæt på stedet, hvor eksplosionen fandt sted. Foto: AP
New Yorks borgmester Bill de Blasio (blåt slips) holdt pressemøde tæt på stedet, hvor eksplosionen fandt sted. Foto: AP
 

Ifølge Fox News er genstanden, der er blevet fundet, en trykkoger, som også ved tidligere lejligheder er set anvendt til at lave en bombe.

Også på en anden gade, ikke langt fra eksplosionen, er der fundet en trykkoger, som der stikker ledninger ud af. Det skriver CNN.

Politiet har advaret beboere på West 27th Street mellem 6th og 7th Avenue mod at opholde sig nær deres vinduer, mens genstanden efterforskes, men de understreger, at der ikke er tale om en evakuering af området. Det er uvist hvorvidt der også er tale om en bombe, men politiet arbejder altså på at uskadeliggøre den.

Video fra live-streamingstjenesten Periscope viser, hvordan en politirobot er i færd med at undersøge den fundne genstand.

Lejlighed rystede
Folk fra politiet og brandvæsnet er i stort antal ankommet til stedet, fremgår det af et tweet fra New York Police Department (NYPD).

Storbyens antiterrorenhed er også tilkaldt, oplyser NYPD. Det samme er forbundspolitiet, FBI.

- Der lød et højt brag, og hele vores lejlighed rystede, siger Neha Jain, der bor i kvarteret Chelsea, hvor eksplosionen fandt sted.

- Alle vores billeder faldt på gulvet, og derefter hørte jeg folk skrige, fortæller hun til NBC News.

De første anmeldelser om hændelsen kom ved 20-tiden. Fotografier, der er lagt ud på sociale medier, viser en affaldscontainer, som lader til at være krøllet sammen i braget.

Dansker i New York: Alt var kaos
Ekstra Bladet har fået en henvendelse fra danske Anders Svenstrup Møller, der befinder sig på Manhattan. Han fortæller, at han kort før klokken fem dansk tid stod på 23rd street, og at der var en kaotisk stemning, om end der ikke var en stemning af panik.

Han fortæller, at der er politibiler hele vejen ned ad gaderne, at der er helikoptere i luften og en tydelig røg og lugt. Der er desuden mødt et talstærkt antal Secret Service-agenter op.

Foto: Anders Svenstrup Møller
Foto: Anders Svenstrup Møller
 

Anden eksplosion lørdag
Det er den anden eksplosion lørdag i det østlige USA. Tidligt lørdag morgen eksploderede en rørbombe, kort tid før et motionsløb i New Jersey skulle skydes i gang.

Det hjemmelavede aggregat var placeret i en skraldespand, der stod langs den rute, som de omkring 5000 deltagere skulle ud på, skriver NBC New York.

I skraldespanden er der fundet to tilsvarende rørbomber, som ikke gik af.

- Det efterlader masser af fysiske beviser for efterforskerne at undersøge, siger de føderale politimyndigheder ifølge NBC.

Ingen personer kom til skade ved eksplosionen, men arrangørerne besluttede at aflyse løbet.

Bill de Blasio har på aftenens pressemøde understreget, at der ikke er nogen forbindelse mellem eksplosionen i New Jersey og den på Manhattan.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.