Eksplosion på spansk fabrik: En dræbt og flere såret

En større eksplosion har fundet sted på en kemikaliefabrik ved Tarragona

Video: AP

Mindst én er blevet dræbt og flere er såret efter en eksplosion og en brand på en fabrik nær den spanske by Tarragona, der ligger knap 100 kilometer fra Barcelona.

Det oplyser catalanske myndigheder.

Eksplosionen fandt sted på fabrikken IQOXE (Industrias Químicas de Óxido de Etileno), og ifølge brandvæsnet er en femetagers bygning kollapset som følge af trykbølgen fra eksplosionen.

En person, der befandt sig i bygningen, har mistet livet, og brandvæsnet og politiet er i skrivende stund i gang med at gennemgå bygningen for flere kvæstede.

Ifølge de lokale myndigheder er der indtil videre meldinger om seks sårede og én savnet foruden den dræbte.

I første omgang havde myndighederne udstedt en advarsel til et område med mere end 300.000 mennesker af frygt for, hvad eksplosionen på kemikaliefabrikken kunne resultere i.

Foto: Reuters TV/Ritzau Scanpix
Foto: Reuters TV/Ritzau Scanpix
 

Instruksen blev dog hurtigt ændret til de omkringliggende områder, hvor der bor omkring 30.000 mennesker, da det viste sig, at der ikke var giftig røgudvikling fra branden. Siden har Cataloniens civilforsvar oplyst, at branden ikke skaber gener uden for fabrikkens område.

På Twitter florerer flere billeder af eksplosionen og branden fra lokale borgere.

Ifølge den lokale radio Tarragona Ràdio meldes branden under kontrol, så den ikke længere spreder sig. Politiet har dog beordret den lokale togtrafik indstillet som følge af branden.

På fabrikken IQOXE bliver der, som det også fremgår af det spanske navn, produceret Ethylenoxid, som bliver brugt til en stribe af produkter som eksempelvis plast og rengøringsmidler. Ethylenoxid er yderst brandfarligt.

Opdateres ...