Eksplosion ved pizzeria: Mistænkelig mand fanget på overvågning

Overvågningskameraer på Jyllingevej har fanget billeder af en mulig gerningsmand til morgenens eksplosion ved et pizzeria

Video: Bjørn Nielsen/Byrd
Følg Krimi

En mørkklædt mand med en plastikpose kan være politiets foreløbige bedste spor i efterforskningen af en voldsom eksplosion på et pizzeria i Vanløse onsdag morgen.

På et netop overstået pressemøde fortalte vicepolitiinspektør Brian Belling, at Københavns Politi har sikret overvågning, der viser den mørkklædte mand i området gå på fortovet af Jyllingevej i udadgående retning to minutter inden eksplosionen.

- Efterfølgende kan vi konstatere, at to mænd løber fra stedet ad Jyllingevej mod Støvringvej kort efter eksplosionen, fortalte han på pressemødet, der blev holdt ved Politigården i København.

Ingen kom til skade ved den kraftige eksplosion, der skete klokken 05.39 i morges.

Ifølge politiet blev sprængningen placeret inde i pizzeriaet, inden den blev detoneret og gjorde massiv skade på bygningen.

Overvågningsbillederne fra stedet er i så ringe kvalitet, at politiet ikke kan offentliggøre dem på trods af et ihærdigt forsøg på at forbedre dem. Indledningsvist oplyste politiet, at plastikposen på overvågningen formentlig var hvid, men senere onsdag måtte efterforskerne melde ud, at posen formentlig er meget lys på optagelserne på grund af genskin.

- Vi vil allerede meget gerne nu høre fra vidner, der kan have set ham (manden med plastikposen red.) eller andet, siger Brian Belling, der også efterlyser vidner, som kan have hørt snak om eksplosionen i 'kriminelle miljøer'.

Københavns Politi vil også gerne i kontakt med de tre personer, som er konstateret i området via overvågningsbillederne.

- Jeg vil gerne slå fast, at vi tager eksplosioner som den her meget alvorligt. Det skal ikke ske i de københavnske gader, så der er sat massivt ind for at finde gerningsmændene bag det her og få dem stoppet, siger Brian Belling.

Bomberyddere undersøger eksplosion

Eksplosionen kommer i kølvandet på en lang række eksplosioner i København siden februar.

Ifølge Brian Belling kan politiet ikke afvise, at der er en sammenhæng mellem denne eksplosion og de andre, men der er på nuværende tidspunkt ingen indikationer på det.

Kunne høres flere kilometer væk
Flere personer fortæller til Ekstra Bladet, at eksplosionen kunne høres på lang afstand.

En person, der bor på Peter Bangs Vej ved K.B. Hallen to kilometer væk fra pizzeriaet, hørte eksplosionen. Det samme kunne en læser, der bor i Hvidovre over tre kilometer væk.

Artiklen fortsætter under billedegalleriet ...

Se de mange vilde billeder fra eksplosionen i et pizzaria

Teknikere på stedet.
Store skader inde i bygningen.
Et større område er afspærret.
Vinduerne på første sal er blæst ud.
Skader på naboejendommen.
Skder på naboejendommen.
Bomberyddere mødes.
Bomberyddere undersøger bygningen.

En anden beboer, der bor lige over for pizzeriaet, vågnede ved eksplosionen.

- Det var et voldsomt brag. Vi troede først, at det var et lyn, der var slået ned. Vores underbos vindue er smadret, og det er alligevel 15-20 meter fra pizzeriaet, fortæller han.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet er politiet onsdag kort før middag fortsat tilstede på gerningsstedet med teknikere. En politimand fortæller, at de ikke kan gå ind i bygningen på nuværende tidspunkt, fordi den er for ustabil.

Derfor er Hovedstadens Beredskab tilkaldt for at stabilisere bygningen.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind