Eksplosion ved Skattestyrelsen: Har du set denne bil?

Efterlyser vidner, der har set hvid bil, som de mistænkte for eksplosionen ved Skattestyrelsen kørte i

Politiet efterlyser vidner, der har set denne bil. Politifoto
Politiet efterlyser vidner, der har set denne bil. Politifoto

Er du stødt på en hvid svensk indregistreret Citroën Berlingo, der kørte til Danmark ad Øresundsbroen 6. august omkring klokken 21.40 og forlod landet igen via Øresundsbroen samme aften omkring klokken 22.50, vil Københavns Politi gerne høre fra dig.

Bilen blev ifølge Københavns Politi kørt af de gerningsmænd, der er mistænkt i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen på Østerbro i København, hvor en bombe sprang klokken 22.14.

Bilen er en årgang 2010, der har monteret sorte tagbøjler. Politifoto
Bilen er en årgang 2010, der har monteret sorte tagbøjler. Politifoto

På kortet kan man se den rute, som Københavns Politi antager, at bilen har fulgt. 

 

- Vi arbejder ud fra en antagelse om, at gerningsmændene har kørt den her rute. Det kan ikke udelukkes, at bilen er stoppet undervejs, og at de mistænkte har mødt andre personer. Vi vil derfor meget gerne i kontakt med vidner, der har set bilen på eller i nærheden af ruten, siger vicepolitiinspektør Brian Belling og tilføjer:

- Det kan være, at nogen har taget fotos eller video, hvor bilen tilfældigt er kommet med på billederne, fx GoPro-kameraer, Dashboard-kamera eller lignende. Vi er derfor interesserede i at komme i kontakt med alle, som har været på ruten i det anførte tidsrum, og selvfølgelig særligt de, der har optagelser, eller har bemærket noget eller nogen omkring en bil som den de mistænkte har anvendt.

 

Københavns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Politiets teknikere arbejder ved Skattestyresen morgenen efter eksplosionen. Video: Kenneth Meyer