Eksplosionsbrand i lejlighed: Person fundet død

Mistanke om gaseksplosion i lejlighed i Frederikssund

De øvrige beboere i opgangen er blevet evakueret, oplyser politiet. Men det forventes, at de får lov til at vende tilbage til deres lejligheder sidst på aftenen (Video: Kenneth Meyer)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Nordsjællands Politi og Frederiksborg Brand & Redning er tirsdag aften i gang ved et lejlighedskompleks på Færgeparken i Frederikssund, hvor en kraftig eksplosion ved 18-tiden blev efterfulgt af en altødelæggende brand.

Det oplyser vagtchefen ved Nordsjællands Politi, Jan Hedager, til Ekstra Bladet.

- Vi har en hypotese om, at der kan have været tale om en gaseksplosion, men vi ved det ikke med sikkerhed endnu, siger Jan Hedager til Ekstra Bladet.

Det var tidligt på aftenen endnu uklart, om der har været folk til stede i lejligheden, som eksploderede. Lejligheden var overtændt, da den første automobilsprøjte og indsatslederen fra politiet ankom.

- Brandvæsenet arbejder stadig med brandslukning, og vi kan selvfølgelig ikke komme ind i lejligheden, før branden er slukket. Derfor vides det endnu ikke, om der har været nogen til stede i lejligheden, sagde vagtchefen på det tidspunkt.

Klokken 19.50 oplyser politiet imidlertid til Ekstra Bladet, at brandvæsenet har fundet en person død i lejligheden.

- For kort tid siden fik vi meldingen. Personen er endnu ikke identificeret, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

Der er mistanke om, at det er beboeren i lejligheden, der er afgået ved døden, men det kan ikke siges med sikkerhed endnu.

Kriminalteknikere er kort før klokken 20 på vej til lejligheden for at undersøge omstændighederne. Desuden er der tilkaldt en retsmediciner.

- Vi foretager ligsyn på stedet for at udelukke, at der skulle være sket noget kriminelt. Men det er normal procedure, siger vagtchefen, som understreger, at der ikke på nuværende tidspunkt er mistanke om kriminalitet.

De øvrige beboere i opgangen er blevet evakueret, oplyser politiet. Men det forventes, at de får lov til at vende tilbage til deres lejligheder sidst på aftenen.