Eksrocker mødtes med Tom Hagen: Han virkede mærkelig

Dansk eksrocker og talsmand for forening af tidligere bandemedlemmer undrede sig over den nu drabssigtede milliardærs opførsel under møde om hustrus forsvindingssag i 2019

Det kommer ikke bag Michael Green, tidligere rocker og nu talsmand for en forening af tidligere bandemedlemmer (TBM), at den norske forretningsmand og milliardær Tom Hagen nu er sigtet for at have slået sin hustru ihjel tilbage i 2018.

- Nej, det kommer ikke bag på mig. Om han er skyldig, kan jeg jo ikke vide, men han virkede mærkelig, da jeg mødte ham, siger danskeren.

Michael Green blev som tidligere omtalt i TV2 Norge og flere andre medier kaldt til et to en halv time langt møde med Tom Hagen i Oslo i september 2019, og han fortæller nu om sit indtryk af den stenrige forretningsmand.

- Jeg har mødt mange mennesker, der har været helt fra den, febrilske og nervøse. Men det var han slet ikke. Han fremstod nærmest upåvirket. Meget rolig og rationel efter omstændighederne, siger Michael Green.

Den danske eksrocker Michael Green mødtes i september sidste år med den nu drabssigtede forretningsmand, Tom Hagen. i Oslo. Foto: Ernst van Norde
Den danske eksrocker Michael Green mødtes i september sidste år med den nu drabssigtede forretningsmand, Tom Hagen. i Oslo. Foto: Ernst van Norde
 

Hjælp til forsvindingssag
Det var ifølge Michael Green den nu sigtede forretningsmands bistandsadvokat Svein Holden, der igennem ukendte kontaktpersoner havde sat mødet i værk. I første omgang gav advokaten sig ikke selv til kende.

Håbet var angiveligt, at Michael Green og TBM's tætte kontakter i bandemiljøets underverden kunne hjælpe med at kaste lys over Anne-Elisabeth Falkevik Hagens skæbne.

Mødet foregik i et konferencelokale på Svein Holdens kontor i Oslo, og ud over Tom Hagen, advokaten og Michael Green var yderligere en mand til stede.

Hvad er der blevet af Anne-Elisabeth Falkevik Hagen? Det var emnet for mødet i Oslo. Men det blev aldrig til et tættere, formaliseret samarbejde mellem den danske forening for tidligere bandemedlemmer og den forsvundne kvindes ægtemand. Foto: Ritzau Scanpix
Hvad er der blevet af Anne-Elisabeth Falkevik Hagen? Det var emnet for mødet i Oslo. Men det blev aldrig til et tættere, formaliseret samarbejde mellem den danske forening for tidligere bandemedlemmer og den forsvundne kvindes ægtemand. Foto: Ritzau Scanpix
 

Men det udviklede sig aldrig til et egentligt samarbejde. TBM foretog noget research, men da det kom til stykket viste Tom Hagen ikke interesse for, at foreningen skulle gå videre.

Læste trusselsbrev
- Han virkede ikke som en mand, der reelt havde brug for hjælp. Vi læste også det her trusselsbrev, og jeg må sige, at jeg oplevede det som meget iscenesat. Det var jo ikke et brev. Det var nærmest en bog. Der var otte eller ni sider, husker Michael Green.

FAKTA OM SAGEN

I halvandet år har det været uvist, hvad der er sket med norske Anne-Elisabeth Hagen, som forsvandt i oktober 2018.

Dog har politiet i Norge siden sommeren 2019 arbejdet ud fra en teori om, at hun er blevet slået ihjel. Ingen har hidtil været anholdt i sagen.

Men tirsdag har sagen taget en ny drejning: Politiet har anholdt Anne-Elisabeth Hagens ægtemand, forretningsmanden og milliardæren Tom Hagen.

Få et overblik over udviklingen i den opsigtsvækkende sag her:

* 31. oktober 2018: Anne-Elisabeth Hagen forsvinder fra familiens hjem i Lørenskog, der ligger nær Oslo i Norge. Det sidste livstegn gav hun, da hun talte i telefon med sin mand klokken 9.14.

Den formodede gerningsmand efterlod en skriftlig besked i huset. Den indeholdt et krav om løsepenge for kvinden og trusler om at dræbe hende, såfremt politiet blev involveret i sagen.

Politiet frarådede familien at betale løsesummen på omkring 67 millioner danske kroner. Det råd fulgte familien.

* 9. januar 2019: Norsk politi fortæller offentligheden ved et pressemøde, at den norske milliardærfrue er væk. Sagen behandles som en bortførelse.

* 15. januar: Politiet har modtaget mere end 800 tip i sagen. De omhandler mulige skjulesteder, mistænkelige personer og mistænkelige biler.

* 11. februar: Der afholdes endnu et pressemøde, hvor politiet fortæller, at det flere gange har haft kontakt til den formodede gerningsmand.

Korrespondancerne har dog ikke indeholdt tegn på, at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Det kalder politiet for 'urovækkende'.

* 19. juni: Norsk politi oplyser, at det har ledt efter Anne-Elisabeth Hagen på en adresse i Danmark. Det fører dog intet nyt med sig.

* 26. juni: Politiet har droppet teorien om, at Anne-Elisabeth Hagen blev bortført. I stedet efterforskes sagen som et drab.

* 3. august: Det norske medie VG beretter, at Hagen-familien modtager et pengekrav fra den formodede gerningsmand på omkring ti millioner norske kroner - svarende til 7,5 millioner danske kroner - for tegn på liv.

Hagen-familien efterkommer ifølge VG kravet, men modtager ingen oplysninger fra den formodede gerningsmand.

* 6. august: Familiens advokat Svein Holden oplyser, at familien 8. juli har fået en besked fra kidnapperne. Familien har dog ikke fået det ønskede bevis på, at Anne-Elisabeth Hagen er i live.

* 8. januar 2020: Politiet meddeler, at det vil intensivere eftersøgningen på land og til vands, da der er fundet nye spor.

* 22. januar: Anne-Elisabeth Hagen erklæres formelt død. Politiet er ikke sikker på, at hun er død - men hun formodes at være dræbt og indgår nu i de officielle opgørelser over uopklarede drab i Norge.

* 28. april: Norsk politi anholder Anne-Elisabeth Hagens mand, Tom Hagen. Politiet stopper ham, da han er på vej til sit arbejde.

Kilder: Vg.no, Ritzau.

Det undrede ham også dengang, at henvendelsen fra Svein Holden kom 'ud af det blå'.

- Jeg spurgte mig selv, hvorfor de lige kontaktede os. Vi var jo ikke interesserede i at blive reduceret til hans stikirenddrenge, siger Michael Green, der ikke ønsker at gå dybere ind i indholdet af mødet og de nærmere omstændigheder omkring turen til Oslo.

Politi offer for vildledning: Flere anholdelser på vej i drabssag

Det undrede, at Tom Hagen på mødet i Oslo virkede upåvirket og rolig efter omstændighederne. Foto: Ritzau Scanpix
Det undrede, at Tom Hagen på mødet i Oslo virkede upåvirket og rolig efter omstændighederne. Foto: Ritzau Scanpix