Annonce:
Annonce:

Ekstra Bladet i Stockholm: - Nerverne er uden på tøjet

Ekstra Bladets fotograf har gået en tur i indre Stockholm tidligt lørdag morgen, efter en mand dræbte fire og sårede flere ved at drøne igennem en gågade i byen med en lastbil fredag eftermiddag

Få en status lørdag morgen i Stockholm fra Ekstra Bladets udsendte
Annonce:
Følg Krimi

Sverige blev fredag eftermiddag ramt af et forfærdeligt angreb, da en eller flere gerningsmand bragede en lastbil gennem gågaden Drottninggaten i det indre Stockholm.

Fire personer er omkommet og 15 andre er kommet til skade. Deriblandt to børn, hvor den ene er alvorligt kvæstet, mens den anden har fået mindre skader.

Lastbilen blev stjålet 20 minutter inden angrebet, og gerningsmanden formåede at flygte fra stedet, da panik og kaos herskede i byen. Fire timer senere kunne politiet dog fortælle, at de havde anholdt en mistænkt i sagen, som kaldes et formodet terrorangreb.

Ekstra Bladet er taget til Stockholm efter angrebet, og tidligt lørdag morgen var politiet stadig i gang med undersøgelser omkring gerningsstedet.

- Lastbilen er ført væk, men ting ligger stadig spredt ud over gaden, efter folk løb væk i panik i går, siger Ekstra Bladets Per Rasmussen.

Annonce:

Her opstår panikken: Om lidt tordner lastbilen forbi

Nerver og maskerede betjente
Da Per Rasmussen gik en lille tur i indre Stockholm klokken 5.30 lørdag morgen, havde politiet fjernet de yderste afspærringer omkring Drottninggaten.

- Men der er stadig 30 til 40 meter hen. Derfor kan vi ikke se hverken blod eller andre ting, siger han.

Til gengæld er det tydeligt, at der er sket noget forfærdeligt på gaden. Lygtepæle er væltede fra kraften af lastbilen, og boders varer ligger spredt ud over det hele, efter folk er løbet ind i dem i panik og angst.

Artiklen fortsætter under billedet:

Masten kunne ikke stå imod lastbilen. Foto: Per Rasmussen
Masten kunne ikke stå imod lastbilen. Foto: Per Rasmussen

- Her er også en speciel stemning. I aftes så vi seks betjente, der nærmest tromlede over os for at komme over til nogle afrikanske mænd, som de ville visitere. Det var ret voldsomt. Men nerverne sidder uden på tøjet, og politiet var helt maskerede og fuldt bevæbnede, siger Ekstra Bladets mand i Stockholm.

Artiklen fortsætter under billedet:

Ting blev væltet, da folk løb væk fra gaden i panik. Foto: Per Rasmussen
Ting blev væltet, da folk løb væk fra gaden i panik. Foto: Per Rasmussen

Annonce:

Svenskerne i chok: Vi tænkte ikke, at det var nu

Formodet gerningsmand anholdt
Fredag aften anholdt politiet en mand, som de lørdag udtaler kan have kørt lastbilen. Manden blev pågrebet i en butik nogle timer efter angrebet, hvor en patrulje fandt ham med skrammer på kroppen.

Aftonbladet i Sverige skriver, at han er en 39-årig familiefar fra Mellemøsten, og at han erklærede sig skyldig i angrebet, men det har politiet endnu ikke bekræftet.

Manden er dog sigtet for drab med terror som middel.

Lørdag har politiet meddelt, at der er blevet fundet sprængstof i den lastbil, som blev brugt til angrebet. Gerningsmanden stjal den omkring 20 minutter inden, personen drønede bilen igennem gågaden.

OVERBLIK: Det ved vi om angrebet i Stockholm

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: