Ekstra Bladet i USA: Folk spørger hinanden - var det terror?

Politiet er stadig massivt til stede i San Bernardino, fortæller Ekstra Bladets reporter

Opdateret klokken 10.30:

USA blev onsdag klokken 11 lokal tid – klokken 20 dansk tid – vidner til et endnu et tragisk masseskyderi. 14 er dræbt, mens yderligere 17 er såret i skyderiet, har politiet tidligere bekræftet på et pressemøde.

Identiteten på ofrene er endnu ikke kendt.

Skyderiet fandt sted på Inland Regional Center - et center for udviklingshæmmede i San Bernadino i Californien. Her servicerer man udviklingshæmmede i to amter, San Bernadino og Riverside øst for Los Angeles.

Mindst to gerningsmænd står bag angrebet. Man mener, det er et ægtepar, der står bag.

Et par timer efter blodbadet blev to formodede gerningsmænd dræbt i skudveksling med 21 betjente under en biljagt, hvor kvinden kørte bilen, mens manden skød mod politiet. Gerningsmændene skulle angiveligt være flygtet i en sort SUV.

Her trænger politiet ind på de to mistænkte, der havde forskanset sig i en sort firehjulstrækker (Video: AP)

Motivet er ukendt, men det amerikanske forbundspoliti, FBI, undersøger, om der er tale om et terroranslag. Det er hverken be- eller afkræftet endnu, hvorfor folk - som Ekstra Bladets reporter kan fortælle fra San Bernardino - fortsat spørger hinanden; var dette bare et skyderi, eller er der tale om terror?

Ifølge øjenvidner blev der ved masseskyderiet brugt ’længere våben’, hvilket indikerer at en form for riffel har været taget i brug.

- Det virkede som om, de udførte en mission, siger en talsmand for politiet, Jarrod Burguan på et presemøde.

Der er fundet mistænkelige genstande på stedet, så der er tilkaldt bombeteknikere. Ingen sprængstoffer er dog fundet.