Annonce:
Annonce:

Elitær skole indrømmer: 26 elever misbrugt

De seksuelle overgreb foregik i 1970'erne og 80'erne, men det er først nu, at den prestigefyldte, amerikanske skole træder frem og fortæller om episoderne

St George's er grundlagt i 1896, og det koster over 300.000 kroner at have en elev boende på kostskolen om året (PR-foto)
St George's er grundlagt i 1896, og det koster over 300.000 kroner at have en elev boende på kostskolen om året (PR-foto)
Annonce:
Følg Krimi

Der er gået mere end 35 år, siden hændelserne fandt sted, men nu afslører en internt udarbejdet rapport endelig, at mindst 26 unge studerende er blevet seksuelt mishandlet på en prestigefyldt kostskole i Middletown i staten Rhode Island i USA.

Undersøgelsen er ifølge New York Times sat i værk, fordi der længe har været mistanke om, at nogle undervisere dengang i 1970'erne og 1980'erne forgreb sig på nogle af de studerende.

Børnene var dengang mellem 14 og 18 år, og de gik alle på skolen St. George's, som selv har offentliggjort rapporten.

Seks forskellige lærere
Ifølge rapporten har der været seks forskellige lærere, som har forgrebet sig på de unge mennesker. Fire af underviserne er allerede blevet bortvist tidligere, men ingen af personerne er blevet anmeldt til politiet.

Annonce:

- Det er tydeligt, at skolen har fejlet på flere områder i forhold til at leve op til at give oplysningerne videre til myndighederne. Skolen kunne have gjort mere for at holde eleverne trygge, står der i rapporten.

Der står også, at tre forskellige undervisere forgreb sig på 23 elever, mens tre lærere havde et offer hver.

Ingen af de undervisere som stadig lever, og som ifølge rapporten befamlede elever, er blevet kontaktet. Det er ikke sket, fordi myndighederne har anbefalet, at skolen skulle lade være med at tage kontakt.

En enkelt navngiven lærer
Rapportens udarbejdere har valgt at offentliggøre et enkelt navn på en af de undervisere, som står bag overgrebene. Der er tale om en tidligere idrætslærer, som blev bortvist fra kostskolen på grund af upassende opførsel. Det skulle vise sig, at den 'upassende opførsel' dækkede over, at idrætslæreren blev taget i at tage billeder af en nøgen, kvindelig elev.

- Desværre anmeldte skolen ikke idrætslærerens opførsel til myndighederne, da han blev fyret i 1980, står der i rapporten.

Annonce:

De nye undersøgelser viser, at idrætslæreren gjorde mere end at tage billeder. Han skulle angiveligt også have taget på syv forskellige pigers bryster, rørt ved tre pigers kønsdele og voldtaget en enkelt pige.

En pige har siden forsøgt at begå selvmord, fordi hun ifølge rapporten skulle have haft et langvarigt forhold til en af underviserne, som siden knuste hendes hjerte.

Beklager dybt
St George's udtaler i rapporten, at de virkelig beklager de mange overgreb.

- Vi vil gøre alt, vi kan, for at hjælpe ofrene og bringe dem tættere på en normal hverdag. Vi vil gerne udtrykke vores dybeste sorg og skam over, at studerende i vores varetægt er blevet såret, står der i rapporten.

Rapporten er 11 sider lang, og siden har over 500 tidligere elever underskrevet en indsamling, der kæmper for, at endnu en undersøgelse skal sættes i gang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Varmechecken går til narko - hvordan synes I selv det går?
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: