Ellen døde efter fejlbehandling: Nu får familien 400.000 i erstatning

- Det kan ikke måle sig ikke med vores tab, siger Jesper Kenborg, hvis mor døde efter fejlbehandling på Slagelse Sygehus

Ellen Blomhøj døde efter fejlmedicinering på Slagelse Sygehus. (Foto: Privatfoto).
Ellen Blomhøj døde efter fejlmedicinering på Slagelse Sygehus. (Foto: Privatfoto).

Familien til den 67-årige Ellen Blomhøj, der døde efter fejlbehandling af diarré på Slagelse Sygehus, får nu en erstatning på knap 400.000 kroner.

Det har Patienterstatningen afgjort, skriver sn.dk.

Ellen Blomhøjs søn, Jesper Kenborg, bekræfter afgørelsen over for Ekstra Bladet.

Han fortæller, at afgørelsen er et plaster på såret, som skal dække de udgifter, de har haft i forbindelse med morens død og den efterfølgende erstatnings- og klagesag. 

- Selv om beløbet er større, end hvad vi var blevet stillet i udsigt, kan det ikke måle sig med det tab, vi har haft, siger han.

Ellen Blomhøj mistede livet i 2013.

Døde af væskemangel
Den 67-årige kvinde havde kræft i tyktarmen, som havde spredt sig til leveren.

Hun var ifølge sønnen blevet stillet en operation i udsigt, men skulle inden den igennem fire kemobehandlinger for at mindske kræftknuderne.

Ved den tredje behandling fik hun diarré og blev indlagt på Slagelse Sygehus. Her blev hun fejlbehandlet og døde af væskemangel, da hendes nyrer og andre organer satte ud.

Fejlbehandlingen berettiger ifølge Patienerstatningen de efterladte til 396.699 kroner, skriver sn.dk.

Familien har fortsat en verserende sag hos Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor de har klaget over behandlingen på Slagelse Sygehus.