Emilie-drabet: Mange biler er i spil

En lys Hyundai-bil er blevet det næste skridt på vejen for politiet i opklaringen af drabet på teenageren Emilie Meng. Bilen har vist sig at være populær blandt danske bilejere

Tidligere på ugen offentliggjorde politiet, hvad der måske kan blive en central brik i opklaringen af drabet på teenageren Emilie Meng.

Billeder af en bil, der er blevet fanget på overvågningskameraer på Korsør Station den 10. juli klokken 4 om morgenen, fik tidligere på ugen politiet til at efterlyse ejeren af bilen eller andre, der havde set bilen den tidlige morgen i juli.

Det er udenlandske specialister, der har hjulpet politiet med overvågningsbillederne, som havde en ringe kvalitet, og de har fundet frem til, at det er en lys Hyundai I30, model 2011 til 2016 eller en bil, der ligner den meget.

Knap 9000 af mærket
Det lader til, at det bliver et stort arbejde for politiet, hvis det kommer til, at de skal kortlægge alle ejere af Hyundai I30.

I perioden fra 2011 til 2016 er der i Danmark nemlig blevet solgt knap 9000 af den model, som politiet efterlyser ejeren af. Det oplyser de danske importører af Hyundai til Ekstra Bladet.

- Vi ved dog ikke, hvor stor en andel af de solgte biler, der stadig kører på vejene, siger Jesper Lavasani Kjær, salgschef hos Hyundai Import i Danmark.

Der er også et vigtigt spørgsmål om farve. De 9000 biler er blevet solgt i alle farver, og inden for modellen er der også nogle variationer.

Politiet mener, at den vogn, som blev filmet af et overvågningskamera den 10.juli sidste år ved Korsør Station er en lys  Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback - eller en vogn, der ligner meget. Modelfoto af bil: Politiet
Politiet mener, at den vogn, som blev filmet af et overvågningskamera den 10.juli sidste år ved Korsør Station er en lys Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback - eller en vogn, der ligner meget. Modelfoto af bil: Politiet
 

Politiet har blot kaldt den formodede Hyundai-bil for lys.

- Lys kan jo både være hvid, cremefarvet eller måske sølv. Det er meget subjektivt, hvordan man fortolker den beskrivelse, siger Jesper Lavasani Kjær.

Drabet på Emilie: Her er politiets spor

Men når man spørger salgschefen, om han vil give et uforpligtende skud på, hvor mange lyse Hyundai-biler, der generelt bliver solgt i Danmark, siger han:

- Måske er det 20 procent af alle solgte Hyundai-biler, der er lyse, men det er et skud.

Ekstra Bladet har spurgt Motorregistret, om de kan komme antallet af lyse Hyundai-biler model I30 2011-2016 nærmere. De er ved at undersøge sagen.

100 henvendelser
Efterforskningsleder Søren Ravn, Sydsjællands Politi har oplyst, at politiet har fået mere end 100 henvendelser, siden de gik ud med det nye spor.

- Vi er forsigtige med, i denne fase og ud fra de oprindelige dårlige overvågningsbilleder, at udtale os nærmere om bilens farve andet end, at den er lys, siger han.

- Med vores udmelding om bilen håber vi enten at få lukket et vigtigt hul i efterforskningen i forhold til alle, der var ved Korsør Station den morgen Emilie forsvandt. 

- Vi ved, at vi ikke har talt med den bilist i den lyse vogn. Personen kan godt have været der i et legalt ærinde, men har en grund til ikke at ville tale med os, siger Søren Ravn, der i så fald igen vil opfordre bilisten til at melde sig.

Men som han siger:

- Det kan også være gerningsmanden.

Politiet sammenholder de henvendelser, de i øjeblikket får ind, med andre efterforsknings-oplysninger, de allerede arbejder med i sagen.

Søren Ravn vil ikke røbe præcis, hvilke efterforskningsskridt politiet i øvrigt er i gang med og agter at gå i gang med, hvis bilisten fra Korsør Station ikke melder sig.

- Vi tager løbende bestik af, hvad der giver bedst mening i forhold til at få identificeret bilisten, siger han.

Drabssag opklaret pga bil

Tidligere har en bil også været en central brik i opklaringen af et mord. I en drabssag i 1994 blev en prostitueret slået ihjel af en kunde i en rød Nissan Micra.

Det fik drabsafdelingen i Københavns politi til at undersøge ejeren af i alt 3.353 røde Nissan Micra-biler.

Et halvt år senere blev drabsmanden anholdt og dømt.

Fundet i sø

Emile Meng var forsvundet i knap et halvt år, før liget af den unge pige blev fundet i en sø ved Borup juleaftensdag.

Findestedet var cirka 60 kilometer fra Korsør, hvorfra pigen forsvandt efter en bytur med veninderne.

Politiet har ikke villet udtale sig om drabsmåde, og hvad ligfundet har afsløret af brugbare ting i forhold til efterforskningen.

.

Emilie-sagen: 'Henvendelser ser interessante ud'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter