Emilie-drabet: Mange nye tip til politiet

Efter frigivelsen af vigtigt spor i sagen om Emilie strømmer henvendelserne stadig ind til politiet

Dette er alene en optagelse fra politiets rekonstruktion af forløbet med bilen ved Korsør Station - det er altså ikke optagelse af den oprindelige bil. (Politivideo)
Følg Krimi

En uge efter at politiet frigav oplysninger om et spor i sagen om drabet på den 17-årige Emilie, er det langtfra stilnet af med henvendelser til politiet.

I løbet af de første dage efter frigivelsen af sporet, der omhandler en bestemt bil, fik politiet op mod 100 henvendelser.

Nu siger politikommissær Steen von Würden, Sydsjællands Politi til Ekstra Bladet, at man nu har rundet de 200 henvendelser.

Politiet valgte sidste mandag at offentliggøre oplysninger om, at et overvågningskamera på Korsør Station havde filmet en bil den tidlige morgen den 10. juli sidste år, hvor Emilie Meng forsvandt.

Engelsk specialist
Årsagen til at oplysningerne først blev offentliggjort nu, næsten et år efter Emilie Mengs forsvinden skyldes, at optagelserne var så dårlige, at en engelsk rets-specialist måtte analysere materialet.

Sammenholdt med de oplysninger, han fik frem, gennemførte politiet en rekonstruktion med forskellige biltyper ved Korsør Station, som blev kørt frem og tilbage, mens de blev filmet af overvågningskameraet så, politiet kunne spore sig ind på, hvilken type bil, der oprindeligt havde været tale om.

Konklusionen blev, at bilen var en lys Hyundai I30 model 2011-16, hatchback - eller en, der ligner meget.

-  Vi får blandt andet henvendelser på specifikke personer, som har - eller har haft en sådan bil, og hvor der så ydermere er et eller andet, man har studset over eller kommet til at tænke på, siger Steen von Würden til Ekstra Bladet. Han understreger, at det ikke er sådan, at man skal ringe til politiet alene, fordi man et sted ude i landet kender en, der har en lys Hyundai eller selv ejer en.

Nogen af de andre typer henvendelser, politiet får, kommer fra folk, som har mødt personer eller kender til personer, som de af en eller anden grund tænker kan have noget med sagen at gøre.

- Men det er mest bilsporet, vi i øjeblikket får henvendelser om, siger Steen von Würden og fremhæver, at politiet har en meget bred efterforskning kørende i sagen om Emilie Meng, hvor meget andet materiale indgår.

 Drabschef: Tre millioner oplysninger skal føre os til Emilie Mengs morder

Kørte rundt om station

Politiet ved om den lyse bil, at den 10.juli sidste år klokken 04:07 kørte fra p-pladsen ved Korsør Station og rundt om stationen.

Politiet hører gerne fra folk, som har en viden om denne bil eller befandt sig i nærheden af Korsør Station i tidsrummet 3.30-4.30 den morgen, og som endnu ikke er blevet kontaktet af politiet.

Den lyse bil kørte fra parkeringspladsen, rundt om stationen og ud her. Kort: Politiet
Den lyse bil kørte fra parkeringspladsen, rundt om stationen og ud her. Kort: Politiet

Afsked med veninder
Emilie Meng tog afsked med veninder på Korsør Station efter en bytur for at gå hjem ved 04-tiden.

Politiet har haft omfattende undersøgelser og afhøringer i gang for at få kortlagt alle personers færden i området ved Korsør Station den sommermorgen siden pigens forsvinden og har haft opfordret alle til at melde sig.

Det har personen, som kørte den lyse bil, aldrig gjort.

Måske fordi, det er gerningsmanden bag Emile Mengs forsvinding og død. Måske fordi der kan være tale om en borger, som af en eller anden grund ikke har turde komme frem.

Skulle synge i kirke

Den 17-årige Emilie Mengs forsvinden blev opdaget senere samme morgen, da hun skulle have været oppe og synge i kirkens kor.

Pigens lig blev fundet af en hundelufter et halvt års tid senere, juleaftensdag, nær Borup i en sø ved vådområdet Regnemarks Bakke, 60 kilometer fra Korsør.

Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi på 1-1-4

Det er en biltype som denne (Hyundai I30 model 2011-2016) , eller en, der ligner meget, som blev filmet ved Korsør Station den morgen, Emilie Meng forsvandt.  Politiet understreger, at selvom bilen her er hvid, betegnes den opridnelige bil alene som lys. Foto: Politiet
Det er en biltype som denne (Hyundai I30 model 2011-2016) , eller en, der ligner meget, som blev filmet ved Korsør Station den morgen, Emilie Meng forsvandt. Politiet understreger, at selvom bilen her er hvid, betegnes den opridnelige bil alene som lys. Foto: Politiet

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time