Annonce:
Annonce:

Emilie-eftersøgning: Politiet leder efter nye spor fredag

Politiet meddeler, at de fortsætter igen fra morgenstunden

Emilie Meng har været forsvundet i snart tre måneder. Politiet er torsdag morgen i aktion ved motorvejen ved Korsør. Video: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Politiet fandt ikke noget i dagens aktion for at finde frem til den forsvundne 17-årige Emilie Meng. Fredag morgen genoptager de eftersøgningen.

Det fortæller politikommissær Steen von Würden fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet torsdag aften.

Hele torsdag deltog dusinvis af politifolk, ansatte i Beredskabsstyrelsen og folk fra Søværnets Minørtjeneste i eftersøgningen, som blev intensiveret omkring grøftekanter langs motorvejen ved Korsør og også i Lystskoven syd for Korsør.

Det fortalte Ekstra Bladets mand på stedet.

- Lystskoven er helt spærret af, og der holder omkring 20 politibiler. Også Beredskabsstyrelsen er der, og der er sat en kommandostation op.

Annonce:

Politiet fandt ingen spor
Politikommissæren fortæller, at de ikke fik noget ud af dagens aktion, udover at kunne konstatere, at der ikke blev fundet noget i området, som de undersøgte.

- Vi blev ikke færdige i dag, så i morgen starter vi igen med den resterende del af skoven.

Aktionen varede fra klokken otte om morgenen til omkring klokken 16, da hundene var blevet trætte. Politiet genoptager eftersøgningen klokken otte fredag morgen.

 Lige nu: Politi leder efter forsvundne Emilie ved motorvej

Ledte ikke efter Emilie
Politikommissær Steen von Würden fortæller, at de ikke ledte efter Emilie Meng. De havde ikke nogen forhåbninger om at finde hende, men ledte i stedet efter noget, der kunne pege dem nærmere et spor.

- Hvis vi kunne finde et eller andet, der stammede fra hende - en taske eller telefon, som hun medbragte - så havde vi et nyt gerningssted og udgangspunkt, som vi kunne efterforske ud fra.

Det var ikke et konkret tip eller henvendelse, der gjorde, at eftersøgningen netop faldt på Lystskoven.

Annonce:

- Skoven ligger syd for, hvor hun bor og udover det, har vi jo så også afsøgt havne og andre grønne områder. Det er også et spørgsmål om at udelukke, at der er noget i skoven. For at sige: 'Der er i hvert fald ikke noget der', fortæller Steen von Würden.

Emilie-eftersøgning lige nu: Skovbund endevendes

Politiets videre arbejde
Hvis politiet ikke finder noget i morgen, har de stadig en plan. Steen von Würden fortæller, at de går ud fra borgenes henvendelser.

- Vi får jo løbende henvendelser fra det offentlige. Vi får faktisk rigtig mange. Vi får i hvert fald mellem fem og ti om dagen. Det genererer jo løbende noget, vi er nødt til at undersøge.

Hvis man som frivillig gerne vil hjælpe under streger politikommissæren, at man skal gå til politiet med alle oplysninger og ikke selv undersøge sagen.

- Som frivillig skal man altid gå til politiet. Vi har haft en episode på et tidspunkt, hvor nogen mente, at de havde noget, som man så begyndte at eftersøge. Det er et problem.

Efterlyst via Interpol: Emilie kan være blevet bortført

Annonce:

Sporhunde og metaldetektorer
Søværnets minørtjeneste var torsdag tilkaldt med dykkere og metaldetektorer. De gennemgik især vådområder i Lystskoven. Og Beredskabsstyrelsen havde sat udstyr op, som politiet kunne bruge på stedet. Blandt andet en kommandostation, hvor ansatte i politiet kunne bruge sit it-udstyr.

Også særligt uddannede hundeførere med deres hunde deltog i eftersøgningen. Det er sporhunde, som kan finde nedgravede effekter og også hunde, som er særligt specialiserede i andre former for sporsøgning.

Forsvandt efter bytur
Emilie Meng har været forsvundet siden 10. juli, hvor hun var på vej hjem fra byen i Slagelse. Hun tog ifølge vidner toget til Korsør, og her forsvandt hun kort efter klokken fire om morgenen. Det formodes, at hun på det tidspunkt var på vej hjem til sine forældre, der bor et par kilometer fra Korsør Station i den sydlige del af Korsør.

Emilie forsvundet: Det ved vi om sagen

Annonce:

Siden dengang har både politiet og også hundredvis af frivillige forsøgt at finde Emilie Meng, som ikke har givet lyd fra sig siden sin forsvinden. Der er ikke dukket så meget som et eneste spor op, som kan lede politiet i retning af, om hun har været udsat for en forbrydelse, en ulykke, eller om hun selv har ønsket at forsvinde.

Efterforsker bredt
Politiet har til Ekstra Bladet oplyst, at man efterforsker meget bredt. Det er forstået på den måde, at så længe der ikke er tegn på det ene eller det andet, så bliver politiet nødt til at efterforske i alle retninger.

Familien sender rørende besked til forsvundne Emilie

Emilie Meng er også efterlyst via Interpol.

Hendes familie har udlovet en dusør på 200.000 kroner for oplysninger, som kan føre til, at Emilie Meng vender tilbage i live.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: