Emilie kan først begraves efter nytår

De retsmedicinske undersøgelser pågår fortsat efter fundet af den 17-årige Emilie Meng

Den 17-årige Emilie Meng blev fundet dræbt i dette vandhul ved Borup på Sjælland. Foto: Per Rasmussen/ Politi
Den 17-årige Emilie Meng blev fundet dræbt i dette vandhul ved Borup på Sjælland. Foto: Per Rasmussen/ Politi

Mens borgere og pårørende i morgen aften vil afholde en mindeceremoni for den 17-årige Emilie Meng i Skt. Povls kirke i Korsør, vil den egentlige begravelse først kunne finde sted en gang på den anden side af nytår.

Det skyldes, at politiets retsmedicinere fortsat arbejder på højtryk for at sikre tekniske spor fra liget af den unge teenager, som juleaftensdag blev fundet i en sø i Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

- Vi har stadig en del undersøgelser, som vi skal foretage, og vi forventer ikke, at vi bliver færdige med dem før efter nytår, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Emilie Meng blev fundet dræbt i dette vandhul ved Borup juleaftensdag efter fem en halv måneds forsvinden. Foto: Per Rasmussen/Privat Krimi Fakkeltog for dræbte Emilie: Vi går turen, hun ikke selv nåede

Emilie Meng forsvandt 10. juli i år, da hun havde sagt farvel til tre veninder på Korsør station efter en bytur i Slagelse. Det er fortsat uvist, hvordan den 17-årige pige mistede livet, men politiet kan med sikkerhed slå fast, at hun blev udsat for en forbrydelse.

- Der vil formodentlig gå nogle dage, før vi kan melde ud, hvad dødsårsagen er, hvis altså vi mener, at det er relevant information at dele med offentligheden, siger Søren Ravn-Nielsen.

Over 200 nye tip 
I forbindelse med ligfundet over 60 kilometer fra det sted, hvor Emilie Meng for sidste gang blev set i live, er politiet blevet bestormet med henvendelser fra borgere.

Emilie Meng har ligget længe i vandet, og det vanskeliggør arbejdet. Politifoto Krimi Emilie-sagen: Retsmedicinerens store udfordring

- Indtil videre er vi på den anden side af 200 nye henvendelser, som vi nu gennemgår og undersøger, siger efterforskningslederen, som også oplyser, at man i den forbindelse har foretaget en række afhøringer, men endnu ingen anholdelser.

- Afhøringerne har været af helt rutinemæssig karakter, siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet har siden fundet juleaftensdag gennemsøgt området ved Regnemarks Bakke for relevante beviser. Her har man blandt andet konfiskeret en række effekter samt en kniv, som man på nuværende tidspunkt ikke ved om har tilknytning til sagen.

FOTO: Per Rasmussen og Privatfoto Krimi Tidligere drabschef om Emilie-fund: Derfor kan Emilie have kendt sin drabsmand

Da Emilie Meng forsvandt, havde hun blandt andet sin Iphone iført et karakteristisk cover med et rødt hjerte, et ladekabel, en lille sort taske, samt et lysegråt net med sort lynlås fra mærket DAY på sig. Hun var desuden iført cowboybukser og en sort blondebluse.

Politiet kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, om nogle af de indsamlede effekter på findestedet er identiske med Emilie Mengs egendele.

- Men det undersøger vi selvfølgelig, siger efterforskningslederen.

I forbindelse med fundet af Emilie Meng efterlyser politiet lige nu informationer om personer eller køretøjer, som er observeret ved findestedet ved og i dagene efter 10. juli i år.

I slutningen af oktober borede og hamrede politiet sig gennem murbrokker, vægge, gulvbrædder, hulrum og kloaker i mere end seks timer i Finn Petersens hus. Foto: Privat/Per Rasmussen Krimi Finns hus blev ransaget: - Jeg er dybt berørt af Emilies død

- Og så opfordrer vi selvfølgelig også folk til at komme til os, hvis de har en konkret viden i den her sag, siger Søren Ravn-Nielsen. 

Ifølge efterforskningslederen er politiets undersøgelser i drabet på den 17-årige Emilie Meng så omfattende og går i så mange retninger, at der med stor sandsynlighed vil gå noget tid, før der kommer et gennembrud i sagen.