Emilie-sagen: Derfor hjælper arkæologer politiet

Arkæologer hjælper politiet med at grave og lede efter spor efter i Emilie Meng i Korsør. Afsøgningen forsætter nu på andet døgn

Politiet afsøger kolonihaveområdet ved Korsør. Video: Local Eyes
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nu taget nye midler i brug i eftersøgningen af Emilie Meng.

Under afsøgningen af et kolonihaveområde har politiet brugt specielle sporhunde, der kan lugte om der er blevet gravet i jorden. Hundene viste særlig interesse ved flere steder.

Se mere video på localeyes.dk

Og nu har politiet fået eksperthjælp til at grave.

- Vi var to arkæologer afsted fra Moesgaard Museum. Vi er der for at hjælpe politiet i sager, hvor der skal udgraves, siger arkæolog overinspektør, Lars Krants, ved Moesgaard Museum til Ekstra Bladet.

Den nu 18-årige pige har været forsvundet siden d. 10. juli 2016, hvor hun sidst blev set på Korsør Station. Netop i det område bag stationen har politiet igangsat en storstilet politiaktion over to dage.

- Vi er eksperter i udgravninger, og jeg har 25 års erfaring med at grave huller. Det handler om, at vi kan grave nogle langt bedre huller end politiet kan, siger Lars Krants.

Specielle metoder
Eksperterne fra Moesgaard Museum har arbejdet sammen med politiet de sidste 5 år. De bliver tilkaldt, når politiets retsteknikkere skal lave udgravninger.

- Det handler om, at vi bruger nogle meget specielle metoder ved udgravninger. Vi kan grave meget forsigtigt og bevare spor, når vi laver udgravninger, siger Lars Krants.

Arkæologerne fra Moesgaard Museum har over 25 års erfaring med udgravninger.


Artiklen forsætter under billedet

Politiet er igang med at lave en storstilet afsøgning i flere kolonihaver i Korsør. Foto: Per Rasmussen
Politiet er igang med at lave en storstilet afsøgning i flere kolonihaver i Korsør. Foto: Per Rasmussen

Afsøgningen forsætter på 2. døgn
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi igangsatte i går en storstilet politiaktion, hvor de for anden gang vil afsøge et kolonihaveområde syd for Korsør. Det drejer sig om kolonihaveforeningerne Trekanten, Grønland, Fægangen og Fasanvænget.

- Vi forsætter på samme vis som i går, med hunde og politibetjente. I går fik vi gennemsøgt halvdelen af området, og i dag tager vi den anden halvdel af kolonihaveområdet, siger pressemedarbejder ved Sydsjællands og Lollan-Falsters Politi Anne Dorte Hoppesøe til Ekstra Bladet.

I går oplevede mange beboere i området, at politiet havde været inde i deres haver og grave. I den forbindelse havde flere fået ødelagt havemøbler og låse på døre.

- Vi er glade for den store forståelse, som borgerne har udvist i denne sag, siger Anne Dorte Hoppesøe.

Ingen nye spor
Under gårsdagens afsøgning i området havde politiet over 30 politibetjente til stede. Beredskabsstyrelsen kom til stedet, hvor de medbragte presenninger og spader til gravearbejdet.

- Der var et par steder, hvor hundene markerede. Det fik vi undersøgt godt og grundigt igennem, og vi fik gravet det igennem. Vi fandt ikke noget af interesse på de områder, siger Anne Dorte Hoppesøe.

Politiet har ikke fundet nogen nye afgørende spor i sagen, men der er stadigvæk mange, der skriver til politiet med nye tips.

Har i foretaget nogle anholdser?

- Nej, det har vi ikke, siger Anne Dorte Hoppesøe.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forsætter aktion i Korsør hele dagen, og området vil igen være afspærret.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+