Emilie-sagen: 'Henvendelser ser interessante ud'

Politiet har fået op mod 100 henvendelser, efter de frigav nye oplysninger i sagen om drabet på Emilie Meng

Følg Krimi

Politiet på Sydsjælland har fået cirka 100 henvendelser, efter de i går frigav et nyt spor i sagen om forsvindingen og drabet på 17-årige Emile Meng i Korsør sidste sommer.

Det nye spor handler om en bil, der er fanget af et overvågningskamera på Korsør Station. Politiet efterlyste den person, som kørte den lyse bil den 10.juli omkring klokken 4 om morgenen fra p-pladsen ved Korsør Station. Eller folk, som kan have en viden om bilen.

- Nogen af henvendelserne ser interessante ud. Dem skal vi i gang med at undersøge nærmere nu, siger efterforskningsleder Søren Ravn til Ekstra Bladet.

- Vi håber at få svar på, hvem der har kørt en sådan bil ved Korsør Station den morgen for at få lukket et hul i efterforskningen eller få indkredset om, det er gerningsmanden, siger han.

Udenlandske specialister

Det var udenlandske specialister, der har hjulpet politiet med overvågningsbillederne fra Korsør Station, der havde filmet den bil på det tidspunkt den tidlige sommermorgen, hvor Emilie forlod stationen for at gå hjem.

Billedernes kvalitet var nemlig for dårlige til, at de i sig selv kunne hjælpe politiet med at identificere bilmærke- og type.

Siden har kriminalteknikere understøttet de oplysninger, der kom frem fra eksperterne, med flere forskellige køretøjer, der er blevet afprøvet ved Korsør Station i forhold til det overvågningskamera, som filmede den oprindelige bil.

Oplysningerne og den efterfølgende rekonstruktion af forskellige biler på stationen, som politiet har lavet, har overbevist politiet om, at den gådefulde vogn er en lys personbil, som med stor sandsynlighed er af mærket Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback – eller en bil, der ligner den meget.

Bilen kørte fra parkeringspladsen og rundt om stationen klokken 4.07 den 10. juli 2016.

Politiet mener, at den vogn, som blev filmet af et overvågningskamera den 10.juli sidste år ved Korsør Station er en lys  Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback - eller en vogn, der ligner meget. Modelfoto af bil: Politiet
Politiet mener, at den vogn, som blev filmet af et overvågningskamera den 10.juli sidste år ved Korsør Station er en lys Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback - eller en vogn, der ligner meget. Modelfoto af bil: Politiet

Lånte min p-plads

I forbindelse med rekonstruktionen af køretøjer trak politiet på lokale kræfter.

- Jeg lånte min parkeringsplads ud til politiet for en par måneder siden. Der var vel omkring 7-8 biler, fortæller Carsten Hansen, der er en lokal bilforhandler.

2000 rapporter

Der er formentlig stadig et stykke vej i den uhyggelige sag om Emilie Mengs død.

Ekstra Bladet har spurgt politiinspektør Kim Kliver, hvilken efterforsknings-situation politiet står i nu.

- Vi har gennemført en særdeles omfattende efterforskning. Siden Emilie blev fundet, har vi skrevet 2000 rapporter. 891 borgere er blevet afhørt, og alle oplysninger har afstedkommet et omfattende analysearbejde.

- Når vi får nye henvendelser, bliver de holdt op mod de gamle henvendelser i vores efterforsknings-database. Jeg forventer en længere omfattende efterforskning i denne her sag, som på alle måder fortjener, at der er en, der bliver stillet til ansvar, siger Kim Kliver.

Emile Meng var forsvundet i knap et halvt år, før liget af den unge pige blev fundet i en sø ved Borup juleaftensdag.

Findestedet var cirka 60 kilometer fra Korsør, hvorfra pigen forsvandt efter en bytur med veninderne.

Politiet har ikke villet udtale sig om drabsmåde, og hvad ligfundet har afsløret af brugbare ting i forhold til efterforskningen.

Overblik: Emilie-sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet. Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person. Politiet fandt ikke noget. De to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

20. juni: Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 - eller en bil, der ligner den.

Kilder: Ritzau

Drabet på Emilie: Her er politiets spor

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.