En af Europas farligste: Eksperter kunne ikke fange slange - nu er den løs i Sønderjylland

Maersk Container Industry bekræfter, at man onsdag havde besøg af den giftige sandhugorm, og at den slap udenfor

Sådan ser en sandhugorm ud. Video: Terrariet.dk

Det var noget af et chok, som en medarbejder onsdag fik, da personen fandt en giftig slange på et lager i Tinglev.

En talsperson hos Maersk Container Industry bekræfter, at slangen blev fundet hos dem.

- Vi kan bekræfte, at en medarbejder fandt en slange på vores lager i Tinglev. Den uventede gæst viste sig med al sandsynlighed at være en sandhugorm, som ikke findes i Danmark og er giftig. Det er uvist hvordan, den er kommet hertil, men formentligt i en container med varer, skriver talspersonen i en mail til Ekstra Bladet.

Men selvom Syd- og Sønderjyllands Politi i går meldte ud, at den giftige sandhugorm var fanget, så er det ikke tilfældet, oplyser Maersk Container Industry

- Med hjælp fra eksperter forsøgte vi at indfange slangen, som dog slap udenfor bygningen ned i soklen. Vi forventer ikke at støde på den igen, men vi har taget vores forholdsregler, skriver de fortsat i en mailen.

De har ikke flere kommentarer til sagen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Forsvandt ind i væggen
Det var Terrariet Vissenbjerg, der i går blev tilkaldt, da slangen blev fundet.

- Jeg forsøgte i tre til fire timer i går at indfange slangen, men uden held. Den var stadig inde i væggen, da jeg kørte hjem i går klokken 21.00Den var meget aggressiv, siger Brian Bentzen til Ekstra Bladet.

Den giftige slange er tæt beslægtet med den danske hugorm. Den er dog større og har et lille næsehorn, fortæller dyrepasseren. Den betegnes dog som en af Europas farligste giftslanger.

En af Europas farligste: Giftslange løs i sønderjysk firma

- Man skal undgå at blive bidt af slangen. Giften er stærkere end den danske hugorms. Man skal tilkalde politiet, hvis man ser den, understreger den erfarende dyrepasser. 

Han fortæller dog, at selvom slangen er sluppet udenfor, så skal borgere i Tinglev ikke være nervøse.

- Den er meget sky, og i disse temperaturer så overlever den ikke længe. Den er vant til varmere vejr i Grækenland og Kroatien. Den ligner en almindelig hugorm, så man skal være opmærksom, for den kan trods alt leve et stykke tid endnu, siger Brian Bentzen.

Han fortæller, at man har et eksemplar af sandhugormen i Terrariet i Vissenbjerg, men at den ikke er ligeså stor.

- Den sandhugorm, som blev fundet i går, var noget større, så jeg regner med, at der er tale om en hun. De bliver omkring 70 cm, så det er ikke så stort i forhold til andre slanger, men man skal alligevel være varsom, siger han.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi gør man borgerne opmærksomme på, at slangen endnu ikke er fanget.

- Vi gør ikke noget aktivt for at fange sandhugormen, men vi vil naturligvis gøre borgerne opmærksomme på, at den er sluppet ud, efter at den ellers i første omgang så ud til at være indfanget, skriver de i en mail til Ekstra Bladet.

Sandhugormen ser sådan her ud. Foto: Terarriet i Vissenbjerg
Sandhugormen ser sådan her ud. Foto: Terarriet i Vissenbjerg