Én anholdt til islam-demo

Københavns Politi var talstærkt til stede i København, hvor den islam-kritiske gruppe Pegida afholdt demonstration lørdag eftermiddag

Der blev kortvarigt oprettet en barrikade ved Store Kongensgade under demonstrationen, oplyser en læser til Ekstra Bladet. (Foto: Læserbillede)
Der blev kortvarigt oprettet en barrikade ved Store Kongensgade under demonstrationen, oplyser en læser til Ekstra Bladet. (Foto: Læserbillede)

Er du til stede eller vidne til demonstrationen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Politiet var talstærkt til stede lørdag eftermiddag ved en demonstration i København, hvor den islam-kritiske organisation Pegida demonstrerede.

En forening, der kalder sig No Pegida på Facebook varslede en moddemonstration.

De skriver på Facebook, at 'de i dag står i vejen for Pegidas hadske budskaber, udpegning af syndebukker og deres hetz mod befolkningsgrupper'.

Demonstrationen blev afsluttet omkring klokken 15.30 ved Østerport Station efter Pegida-tilhængerne blandt andet havde været ved Nyhavn forinden.

- Den blev afsluttet i god ro og orden, og der er en enkelt, der er blevet anholdt for 119 (vold mod tjenestemand i funktion, red), siger pressemedarbejder ved Københavns Politi, Lars Krabbe, til Ekstra Bladet, der ikke kan sige noget om betjentens skader eller om den den anholdte var en del af Pegida-demonstrationen elller moddemonstrationen.

Han fortæller endvidere, at der var cirka 100, der deltog, og demonstrationen i alt tog omkring halvanden time.

No Pegida livebloggede fra demonstrationen på Twitter.