En død efter skyderi

Politiet siger, at en mand er afgået ved døden, og en anden er stabil efter skudepisode i Herlev

Politiet efterforsker i Herlev, hvor to personer er blevet skudt

Politiet efterforsker i Herlev, hvor to personer er blevet skudt.
Følg Krimi

Ved du noget, eller har du observeret noget i forbindelse med nattens skudepisode eller de andre skyderier i københavnsområdet, så tip os på mail eller sms/mms på 1224 (koster alm. takst)

Københavns Vestegns Politi efterforsker en skudepisode, hvor to mænd er blevet skudt natten til tirsdag.

Den ene er afgået ved døden, mens den andens tilstand betegnes som stabil og uden for livsfare.

Ifølge politiet bliver hændelsen efterforsket ud fra, at der meget vel kan være en sammenhæng med de seneste skyderier i Storkøbenhavn, men at der efterforskes bredt for at klarlægge det præcise hændelsesforløb og motiverne bag.

Politiet fik en anmeldelse klokken 1.04 natten til tirsdag om, at en mand med en skudlæsion var indbragt til et hospital fra Ring 4 ved Krebsdammen i Herlev.

Ekstra Bladets fotograf var i nat til stede på Herlev Hospital, hvor politiet interesserede sig for denne bil. Foto: Kenneth Meyer
Ekstra Bladets fotograf var i nat til stede på Herlev Hospital, hvor politiet interesserede sig for denne bil. Foto: Kenneth Meyer

Der er tale om en 25-årig mand, som var ramt af skud i hovedet.

Han bliver lige nu behandlet på hospitalet, men hans tilstand betegnes lige nu som stabil og uden for livsfare.

Københavns Vestegns Politi har siden været talstærkt i området omkring Krebsdammen og koncentreret sin indledende efterforskning her. 

Ved tretiden i nat fandt en hundepatrulje så en yngre mand på et grønt område ved Krebsdammen, der var dræbt med skud.

Her ankommer en båre til gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer
Her ankommer en båre til gerningsstedet. Foto: Kenneth Meyer

Politiet rejste et telt i nat ved stedet, for de fandt den unge mand dræbt. Foto: Kenneth Meyer
Politiet rejste et telt i nat ved stedet, for de fandt den unge mand dræbt. Foto: Kenneth Meyer
 

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Han er tirsdag formiddag identificeret som en mand i 20'erne, og de pårørende er endnu ikke underrettet.

Politiet forbinder en sort stjålet Skoda Roomster med episoden og søger vidner, som har set den.

Bilen er stjålet med rette nøgle nær Roskilde 1. december, og Københavns Vestegns Politi søger vidner, der har set bilen siden. Eksempelvis parkeret et sted eller op til hændelsen i nat.

- Vi arbejder lige nu intensivt på at klarlægge hændelsesforløbet, og derfor hører vi gerne høre fra vidner, som har bemærket noget omkring Krebsdammen omkring ettiden. Vi er også interesseret i oplysninger om den sorte Skoda, som kan være set i Herlev-området efter midnat eller være set et andet sted i løbet af den sidste uges tid, siger efterforskningschef og politiinspektør Michael Hellensberg, Københavns Vestegns Politi.

Politiet har registreret flere effekter ved Ring 4. Foto: Kenneth Meyer
Politiet har registreret flere effekter ved Ring 4. Foto: Kenneth Meyer
 

Ifølge Ekstra Bladets udsendte er politiet fortsat til stede ved gerningsstedet tirsdag formiddag.

Afspærringen er i løbet af formiddagen blevet indskrænket til et område omkring en transformerstation i det ellers grønne terræn.

Tidligere på morgenen arbejdede politiets teknikere i skjul af et hvidt telt, som var blevet rejst ved gerningsstedet.

Foto: Jonathan Damslund
Foto: Jonathan Damslund

En blodig vinter - fem dræbt og fem såret af skud

Torsdag 2. december

En 27-årig mand blev på Sorgenfrigade tæt på Nørrebrogade i København skudt i ryggen og dræbt midt i myldretiden klokken cirka 16.30. Han var sammen med mindst en uidentificeret mand, der undslap med livet i behold. Politiet anholdt kort tid efter en 21-årig svensk statsborger og en 18-årig dansker for drab og drabsforsøg, og siden er yderligere fire mænd sigtet i sagen. Offeret er ifølge Ekstra Bladets oplysninger medlem af gadebanden NNV, der holder til i Nørrebro/Nordvest-kvarteret.

Fredag 3. december

Klokken cirka 11.30 kom to mænd ind i en frisørsalon på Islevbrovej i Rødovre og affyrede skud. En 17-årig bulgarsk dreng, som ifølge politiet kom til Skandinavien tidligere i år, blev dræbt. Han stod i salonen og klippede en 15-årig skoledreng. Skoledrengen blev ramt af skud i hånden og måtte på hospitalet. En 28-årig mand, der er bosat i Sverige, blev såret alvorligt og var i kritisk tilstand. To mænd er sigtet og varetægtsfængslet efter episoden. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de begge en del af NNV.

Lørdag 4. december

Lørdag klokken cirka 21.30 kom en mand ind på en vandpibecafé på Åboulevard 39 på Frederiksberg og affyrede et skud, der ramte en 39-årig gæst på cafeen i hovedregionen. Offeret er i kritisk tilstand. Gerningsmanden flygtede derefter om hjørnet og af uvisse årsager ind i en nærliggende Netto. Her blev han filmet af et overvågningskamera. Han løb ud af butikken igen og forsvandt. En 18-årig er anholdt.

Tirsdag 7. december

Klokken cirka 1 natten til tirsdag blev to mænd ramt af skud i Herlev ved Hækmosen og Krebsdammen. Den ene mand fandt ud på vejen og stoppede en civil bil, der kørte ham til hospitalet. Hans tilstand er stabil. Senere på natten fandt politiet den anden dræbt i skovbunden. En mand blev kort efter anholdt og sigtet i sagen, men politiet valgte at løslade ham efter afhøring.

Onsdag 15. december

Omkring klokken 16 bliver en mand skudt på en parkeringsplads i Bunkeflostrand i Malmø. Der er tale om en 25-årig dansk statsborger, som dør af sine skader. Ifølge svensk politi flygter gerningsmændene fra stedet i en mørk bil, formentlig en sort Audi RS4 på udenlandske plader. Fire personer blev anholdt i forbindelse med sagen, men løsladt ugen efter. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er et 26-årigt højtstående medlem af gadebanden NNV blandt de anholdte.

Fredag 17.december

Der indløber en anmeldelse omkring kl. 23.30 om, at en 25-årig er blevet såret under en skudepisode i Ulsøparken i Brøndby. Han bliver kørt på hospitalet, men bliver kort tid efter meldt udenfor livsfare. Ifølge politiet er der tale om en lokal konflikt. Ingen er anholdt.

Tirsdag 28. december

Den 22-årige Serdal Bas bliver ramt af skud i Hallingparken i Brøndby Strand, og afgår efterfølgende ved døden. Skuddene falder ved højlys dag omkring kl. 13.00, og politiet efterlyste kort til efter de to mænd 20-årige Ali Yildirim og 25-årige Kenny V. Jensen. Ifølge politiet er de begge tydeligt fanget på video-overvågning. Den ældste af de to mænd har efterfølgende meldt sig selv. Politiet arbejder ud fra tesen om, at drabet kan kædes sammen med skudepisoden i Ulsøparken.

Søndag 9. januar

En 47-årig mand bliver omkring klokken 13 ramt af flere skud i en bagel-butik på Falkoner Allé. Han er i kritisk tilstand. Politiet oplyser, at skyderiet ikke umiddelbart er banderelateret. Der er endnu ingen anholdt, men politiet efterlyser en enkelt mørklødet gerningsmand i alderen 23-25 år.


--------- SPLIT ELEMENT ---------

Afhørt har mandag lavet et ekstra-afsnit om skyderierne i København. Lyt med herunder eller i din podcast-app.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde