En fars vold mod sine fire børn splitter landsretten

En 34-årig slap på et hængende hår for at blive straffet for at mishandle fire børn ved at tæske dem hyppigt

En far er skyldig i at have tæsket sine børn ved at slå dem i maven, hive dem i håret, nive dem i ørerne, slå to af dem med en sko og piske den ældste med en ledning.

Så langt var Østre Landsrets seks dommere enige i en sag forleden om vold i en familie i Brøndby.

Til gengæld var retten splittet i spørgsmålet om, hvorvidt volden mod børnene kunne betegnes som mishandling eller ej.

Tre af dommerne mente, at volden var så grov og var foregået så hyppigt, at den 34-årige far skulle dømmes efter paragraffen om mishandling.

- Vi har vedrørende hyppigheden af voldsepisoderne lagt særlig vægt på, at de to ældste børn på 12 og 10 år har forklaret, at tiltalte udøvede vold "mange gange" og "tit", samt at tiltalte slog "rigtig meget" og "rigtig mange gange", skriver de.

De øvrige tre dommere mente dog ikke, at der var tilstrækkeligt grundlag for at dømme ham for mishandling, og derfor skulle han kun dømmes for "almindelig" vold efter den mildere voldsparagraf.

På grund af landsrettens 50/50 splittelse faldt afgørelsen ud til den tiltaltes fordel.

Dermed blev den 34-årige far idømt fire måneders ubetinget fængsel, hvilket er en stadfæstelse af byrettens afgørelse.

Byretten mente heller ikke, at der var tale om mishandling. Volden foregik ikke dagligt eller som et systematisk led i farens opdragelse af børnene, mente dommeren.

Men der var trods alt tale om gentagen vold begået over for "fire mindreårige og værgeløse børn i deres hjem over en lang periode."

Volden fandt sted i en lejlighed i Kisumparken i Brøndby over en ukendt periode frem til oktober 2013.

Børnene, som i dag er syv, ni, 10 og 12 år gamle, er blevet slået med flad hånd i ansigtet, slået i maven med knytnæve og sparket på benene.

Det er ifølge anklageskriftet gået hårdest ud over det ældste barn, som er blevet slået med en ledning og en sko. Under et ophold i Pakistan i sommeren 2013 skulle faren have slået den 12-årige med en vifte.

Faren har nægtet sig skyldig. Men begge domstole er blevet overbevist efter at have set videoafhøringer af børnene.