En fejl sendte dem 36 år i fængsel: Nu er det slut

Tre amerikanske teenagere blev i 1984 dømt for et drab, de aldrig har begået. Nu er de blevet løsladt

De tre mænd holdt sammen i tykt og tyndt i fængslet. Her er de foran retsbygningen efter løsladelsen. Foto: Ritzau Scanpix
De tre mænd holdt sammen i tykt og tyndt i fængslet. Her er de foran retsbygningen efter løsladelsen. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Krimi

13149 dage. Eller bare 36 år.

Så længe har de tre amerikanske mænd Alfred Chestnut, Andrew Stewart og Ransom Watkins siddet i fængsel for et drab på en 14-årig dreng i 1984.

Men nu er de blevet løsladt. Det skriver CNN.

Sidste år genåbnede myndighederne sagen, og nu har de fundet frem til, at de har begået en frygtelig fejl. Alfred Chestnut, Andrew Stewart og Ransom Watkins var blevet ofre for systemet.

Hele sagen startede i 1984, da den 14-årige dreng DeWitt Duckett blev skudt i nakken og dræbt på vej til skole i byen Baltimore. Ducket fik ved drabet stjålet sin jakke, og sagen fik enorm pressebevågenhed.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Efterfølgende lavede politiet en perlerække af fejl.

- Disse tre mænd blev dømt som børn, fordi politiet og anklagere forfærdelige fejl. Detektiverne gik målrettet efter tre 16-årige sorte drenge, og de instruerede og tvang andre unge vidner til at tale for deres sag

- Jeg anser ikke dagen i dag som en sejr, men en tragedie, og vi skal stå til ansvar for det, siger statsadvokat i Baltimore, Marilyn Mosby, i en erklæring.

Den største fejl var efter sigende, at anklagerne og politiet ignorerede og tilbageholdte flere rapporter fra vidner, der identificerede en anden person som drabsmanden. Den fjerde mistænkte døde i 2002.

De tre amerikanske mænd blev anholdt på thanksgiving i 1984. Nu får de endelig lov til at fejre højtiden med deres familie. I dag er de alle 50 år har har beskrevet deres tid i fængslet som et helvede.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+