En mand er anholdt i bombesag

Flere amerikanske medier skriver, at en 56-årig mand fra Miami i staten Florida er anholdt i forbindelse med de mistænkelige pakker, der er sendt til flere Trump-kritikere de seneste dage

Du kan følge Trumps pressemøde direkte herover.

En person er anholdt i USA oven på de seneste dages mistænkelige pakker med såkaldte rørbomber, som har rystet USA.

Først kunne de amerikanske myndigheder fredag eftermiddag over for CNN bekræfte, at en mand er anholdt i forbindelse med den opsigtvækkende bombesag, hvor prominente politikere, efterretningschefer og en Hollywood-stjerne har modtaget de mistænkelige pakker.

Efterfølgende har justitsministeriet bekræftet anholdelsen for offentligheden.

- Vi kan bekræfte, at en person er anholdt i sagen, siger en talskvinde for det amerikanske justitsministerium i et tweet på det sociale medie Twitter.

Præsident Trump skriver 17:41 på Twitter, at han ved 18-tiden vil udtale sig i sagen fra sit kontor i Det Hvide Hus, hvor der lige nu foregår en konference for unge sorte ledere.

Adskillige amerikanske medier rapporter, at den mistænkte er anholdt og lige nu afhøres i Florida.

Det amerikanske justitsministerium har bebudet en pressekonference om sagen klokken 14.30 (klokken 20.30 dansk tid).

Ifølge Washington Post drejer det sig om en mand fra staten Florida.

Er identificeret
En mand er fredag anholdt i Miami i USA forbindelse med rørbombe-sagen, rapporterer CNN.

- Vi kan bekræfte, at en person er anholdt i sagen, siger en talskvinde for det amerikanske justitsministerium i et tweet på det sociale medie Twitter.

- Den anholdt er den hovedmistænkte i efterforskningen, pointerer en amerikansk embedsmand over for Reuters.

Den anholdte er en mand i 50'erne, hedder det i medierapporter fra Florida, hvor den mistænkte afhøres.

- Den anholdte hedder Cesar Sayoc og er født i 1962, siger to føderale politifolk til Reuters.

Politikilder oplyser til Reuters, at der er endnu en mistænkt i sagen.

Omkring klokken 10 om morgenen amerikansk tid fredag anholdte FBI-agenter personen på en parkeringsplads. Politi på stedet har fortalt avisen Miami Herald, at der lød en stor eksplosion, da manden blev arresteret - muligvis fra en flash-bombe, som politiet brugte i aktionen.

Senest oplyste FBI fredag, at der er blevet fundet endnu to mistænkelige pakker, som var stilet til den demokratiske senator Cory Booker fra New Jersey og til James Clapper, tidligere direktør for det amerikanske efterretningsvæsen.

Ifølge flere amerikanske medier er der konfiskeret en hvid varevogn under anholdelsen, hvor der angiveligt har været flere klistermærker af blandt andet præsident Trump på.

Efterretningschef kalder det terror
Tidligere på fredagen bekræftede FBI, at de to seneste pakker var 'ens i udseende' som de andre, der blandt andet er blevet sendt til den tidligere præsident Barack Obama.

Den seneste pakke, der er sendt til den tidligere direktør for det amerikanske efterretningsvæsen James Clapper, blev fundet på et posthus i New York.

Da nyheden kom frem til Clapper, sad han i et studie på CNN. Her fortalte han efterfølgende, at han var lettet over, at der ikke var sket nogen skade i forbindelse med fundet af pakken. Derefter stemplede han gerningsmanden, der i de seneste dage har skabt skræk og rædsel i USA som terrorist.

- Der er tale om indenrigsterrorisme. Det er der ingen tvivl om for mig, siger han ifølge CNN. 

torsdag var et stort område på Manhatten afspærret, efter Hellywood-stjernen robert De Niro havde modtaget en mistænkelig bombe. Foto: AP/Richard Drew
torsdag var et stort område på Manhatten afspærret, efter Hellywood-stjernen robert De Niro havde modtaget en mistænkelig bombe. Foto: AP/Richard Drew

Sent til demokrater
Blandt de fremtrædende demokrater, som har været tiltænkt en pakke med en rørbombe, er tidligere præsident Barack Obama, Hillary Clinton, tidligere justitsminister Eric Holder og filantropen George Soros.

Desuden tæller listen over tiltænkte modtagere tidligere vicepræsident Joe Biden, filmskuespilleren Robert De Niro og det demokratiske kongresmedlem Maxine Waters fra Californien.

CNN modtog også en mistænkelig pakke onsdag og evakuerede tv-stationens redaktionslokaler i Time Warner Center på det centrale Manhattan.

Pakken onsdag var adresseret til tidligere CIA-direktør John Brennan, der ofte medvirker i CNN's nyhedsudsendelser.

New Yorks borgmester, Bill de Blasio, og den republikanske flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell, er blandt de politikere, der også har beskrevet rørbomberne som terrorisme.

Opdateres ...

OVERBLIK: Disse personer har modtaget pakker med sprængstof

Fredag blev der fundet endnu en mistænkelig pakke i USA. Den var stilet til den demokratiske senator Cory Booker fra New Jersey.

Han er dermed den seneste i rækken af fremtrædende personer i USA, der har fået tilsendt en mistænkelige pakke.

Det er med de fleste af pakkerne blevet bekræftet, at de har indeholdt rørbomber med glasstykker i. Men ingen af dem er detoneret, og ingen er kommet til skade.

Her kan du få et overblik over, hvor pakkerne er fundet, og hvem der har fået dem tilsendt:

* George Soros, milliardær og økonomisk donor til demokratiske politikere.

Den første af pakkerne havde milliardæren George Soros som mål og dukkede op mandag i en postkasse uden for hans hjem i New York.

* Hillary Clinton, demokraternes præsidentkandidat i 2016.

Secret Service opsnappede sent tirsdag en bombe sendt til den tidligere præsident Bill Clinton og tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton.

* Barack Obama, demokrat og præsident fra 2009 til 2017.

En lignende pakke er også forsøgt sendt til tidligere præsident Barack Obama. Den blev opfanget af Secret Service tidligt onsdag.

* CNN og tidligere CIA-chef John Brennan.

En pakke med tidligere CIA-chef John Brennans navn på blev sendt til CNN, som evakuerede sin bygning onsdag. Bomberyddere fra politiet fjernede pakken. Brennan bidrager med jævne mellemrum til CNN.

* Eric Holder, demokrat og tidligere justitsminister, samt demokratisk kongresmedlem, Debbie Wasserman Schultz.

En pakke sendt med forkert adresse til Eric Holder blev sendt retur til det demokratiske kongresmedlem Debbie Wasserman Schultz. Hendes navn var skrevet på returadressen, og hendes kontor blev evakueret.

* Maxine Waters, demokrat og medlem af Kongressen.

Onsdag kom det frem, at FBI var i gang med at efterforske to mistænkelige pakker, der var adresseret til Maxine Waters.

* Robert De Niro, skuespiller.

Torsdag er der fundet en mistænkelig pakke sendt til skuespilleren Robert De Niro. Den er magen til tidligere mistænkelige pakker i denne uge, som viste sig at indeholde rørbomber. Pakken er angiveligt sendt til en adresse i New York, hvor De Niro ejer en restaurant. Skuespilleren er en kendt Trump-kritiker.

* Joe Biden, tidligere demokratisk vicepræsident.

En pakke adresseret til tidligere vicepræsident Joe Biden blev fundet i en postcentral i den amerikanske delstat Delaware, fortæller lokale embedsmænd. Senere torsdag er yderligere en pakke til Biden blevet fundet i Delaware ifølge amerikanske MSNBC.

* Cory Booker, demokratisk senator.

Pakken blev opdaget fredag i staten Florida og var stilet til den demokratiske senator Cory Booker fra New Jersey.

Kilde: AP, CNN og Reuters.