Endelig fri efter ulykke: Mand fik trukket arm ind i maskine

En mand er nu indlagt efter at være kommet alvorligt til skade i arbejdsulykke på virksomheden Plastix Global ved Lemvig

En ambulance med redningsfolk holder efter den alvorlige arbejdslykke i eftermiddag klar foran fiskenet-virksomheden Plastix i den nordvestjyske havneby Lemvig. Foto: Henrik Lind Jørgensen
En ambulance med redningsfolk holder efter den alvorlige arbejdslykke i eftermiddag klar foran fiskenet-virksomheden Plastix i den nordvestjyske havneby Lemvig. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En mand er kommet alvorligt til skade, efter at han tirsdag eftermiddag var impliceret i en dramatisk arbejdsulykke på virksomheden Plastix Global i Rom ved Lemvig.

Det skriver folkebladetlemvig.

Ulykken skete klokken 13.14, hvor en mand fik sin arm i klemme i en maskine, der er beregnet til at flå plastik i småstykker. Det oplyser Ole Vanghøj, vagtchef i Midt- og Vestjyllands Politi.

- Han er nu kommet fri af maskine og er blevet transporteret til et hospital. Hans arm havde det ikke godt. Det siger sig selv, når man har siddet fast i sådan en maskine i flere timer, sagde Ole Vanghøj til Ekstra Bladet klokken 16.30.

Langvarigt redningsarbejde
Der har både været politi og redningsfolk på virksomheden. En lægehelikopter blev også tilkaldt, og næsten to timer efter ulykken befandt der sig stadig en lægehelikopter på fiskenet-fabrikkens adresse i Lemvig.

Ole Vanghøj fortæller, at manden sad uhjælpeligt fast i maskinen. I forbindelse med Ekstra Bladets første henvendelse til politiet efter ulykken forklarede han:

- Han er ikke fri endnu. Det tager åbenbart noget tid. Man skal vist have skilt noget ad i maskinen.

Manden fik smertelindring
Det lægelige personale på stedet sørgede løbende for smertelindring af manden, mens redningsfolk og teknikere arbejdede med at få adskilt mand og maskine.

Ole Vanghøj oplyser, at Arbejdstilsynet er orienteret om ulykken.

Nøjagtig hvor alvorlige mandens skader er, og om det er muligt at redde armens førlighed kan vagtchefen ikke oplyse.