Endnu en Levakovic kræves udvist: - Han har gjort kriminalitet til en levevej

Anklagemyndigheden kræver Jimmi Levakovic, der blandt andet er tiltalt for røveri og tricktyveri, udvist af Danmark og fængslet i mindst to år og 10 måneder

Jimmi Levakovic er tiltalt for en række forhold, blandt andet røveri. Foto: Kristian Linnemann
Jimmi Levakovic er tiltalt for en række forhold, blandt andet røveri. Foto: Kristian Linnemann

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Endnu en gang har et medlem af den berygtede Levakovic-klan taget plads i en retssal.

Ved Københavns Byret sidder den 29-årige Jimmi Levakovic i dag tiltalt for 35 forhold, der blandt andet omhandler røveri og tricktyveri rettet mod ældre borgere i København.

Her er den tiltaltes familiemedlemmer mødt talstærkt op for at støtte ham og fylder stort set alle tilhørerpladserne i retssalen.

Anklagemyndigheden kræver Jimmi Levakovic idømt mindst to år og 10 måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i minimum seks år.

Krimi Vild jubel hos Levakovic-familie: Nu skal vi integreres

Derudover kræver anklagemyndigheden, at Jimmi Levakovic betaler en bøde på 10.100 kroner for ulovlig våbenbesiddelse og 12.000 kroner for forskellige færdselsforseelser.

I sine 29 leveår har Jimmi Levakovic modtaget hele 21 domme for blandt andet tyveri, ulovlig våbenbesiddelse og færdselsforseelser.

Netop den omfattende kriminelle fortid er ifølge anklagemyndigheden det primære argument for, at Levakovic skal udvises.

- Karakteren af den kriminalitet, Jimmi Levakovic har lagt for dagen, gør, at der er belæg for udvisning. Bare indenfor de seneste ti år, er han blevet idømt 21 domme, og det gør, at han har gjort kriminalitet til en levevej. Han er ikke på arbejdsmarkedet, og han har ingen uddannelse. Han er meget dårligt - hvis overhovedet - integreret i Danmark. Fire af hans familiemedlemmer er allerede udvist af Danmark. Tre til Kroatien, og derfor har han en tilknytning til landet, siger anklager Camilla Overlund.

Tæt på Det store stamtræ: Så kriminel er sigøjnerfamilien

Nægter røveri
Jimmi Levakovic, der er tredje generation i sigøjner-klanen og nevø til familiens overhoved Gimi 'Boss' Levakovic, har tidligere i retten erkendt at have deltaget i to episoder, som begge fandt sted i august sidste år. Han erkender i den forbindelse tricktyveri, men nægter sig skyldig i røveri.

Forsvarer Michael Juul Eriksen mener derfor også, at Jimmi Levakovic skal frifindes i flere af de forhold, han er tiltalt for - blandt andet røveri. Han kræver, at Levakovic idømmes en væsentligt mindre straf på højst seks måneders fængsel.

- Jeg mener ikke, at tiltalte skal dømmes for røveri, for han har ikke været med til at begå vold under episoderne. Vi taler slet ikke om grov kriminalitet her. Det har været mindre færdselsforseelser og tyverier, som Jimmi har været med til, siger Michael Juul Eriksen.

Ifølge forsvareren skal Jimmi Levakovic også have lov til at blive i Danmark. Han mener ikke, at Jimmi Levakovic' kriminalitet er alvorlig nok til, at han skal udvises uden en forudgående advarsel.

- Han har gode danskkundskaber, og han har alle sine relationer her. Han har ingen tilknytning til Kroatien, og han har kun været der en enkelt gang. Han er født her og har børn og en kone her i Danmark. Det ville være et stort indgreb i deres liv, hvis han skulle sendes ud af landet, lyder det fra forsvareren.

I retten i dag forklarede Levakovic, som er kroatisk statsborger, at han ikke ønsker at blive udvist af Danmark.

- Jeg taler ikke sproget, og jeg har ingen familie i Kroatien, lyder det fra den tiltalte, der er klædt i sort skjorte og blå bukser.

Jimmi Levakovic, 29, skal nu smides ud af Danmark, mener anklagemyndigheden. Foto: Kristian Linnemann Krimi 66-årig i evig frygt efter Levakovic-'hjemmebesøg'

Flere tiltalte i sagen
Ud over Jimmi Levakovic er tre andre tiltalt i sagen i Københavns Byret. De tre, to mænd og en midaldrende kvinde, er fra Sarakezi-klanen, som Levakovic-familien er tæt knyttet til.

I alt er de fire tiltalt for 56 forhold, hvor de fleste handler om mindre trafikforseelser og besiddelse af små portioner hash og kokain.

Dertil kommer to forhold, hvor de ifølge anklagemyndigheden er trængt ind hos ældre og har frastjålet dem værdier.

Ved den ene af de to episoder udviklede det sig ifølge anklageskriftet til et røveri, fordi de to tricktyve 'ved den i situationen underliggende trussel om vold tilbageholdt kvinden på badeværelset.'

Santino Levakovic, søn af sigøjnerbossen Gimi, blevet seneste taget for kriminalitet i september. (FOTO: Privat) Politik Bossen brød løfte: Sigøjnersøn er bundkriminel

Offer har fået angst
Netop dette røveri lagde anklager Camilla Overlund vægt på i sin afsluttende procedure i Københavns Byret i dag.

Ifølge anklageskriftet blev en 66-årig kvinde holdt nede på toilettet og frarøvet en håndtaske med 900 kroner under røveriet.

- Ofret blev så bange, at hun fik et angstanfald. Hun har i dag angst og kan ikke opholde sig på sit badeværelse. Det skal vi lytte på. Hun blev trykket ned mod toilettet. Jimmi Levakovic rev tasken af hende. Han rev med sådan en kraft, at det lykkedes ham at komme af sted med hendes taske. Hun fik en rift. De tiltalte har stor fysisk overlegenhed. Der har været en underliggende trussel, og derfor skal der straffes for røveri.

Forsvarer Michael Juul Eriksen mener dog ikke, at Jimmi Levakovic har medvirket til vold.

- Jimmi ser ikke, hvad der foregår ude på badeværelset. Jimmi skal straffes for tyveri, men han har ikke accepteret vold, siger han.

Røveriet mod den 66-årige regnes ikke som et regulært hjemmerøveri, hvor straffen er mindst fem års fængsel, fordi røveriet var et tricktyveri, som udviklede sig voldeligt.

I proceduren lagde anklager Camilla Overlund vægt på, at røveriet var udført i forening, og at det var nøje planlagt på forhånd.

Jimmi Levakovic har tidligere forklaret i retten, at offeret 'tog godt imod dem', da de trængte ind i hendes hjem.

Ægtepar berøvet
Forbrydelsen blev ifølge anklagemyndigheden udført på klassisk Levakovic-manér ved, at tricktyvene bluffede sig ind under påskud af, at de var VVS-folk og skulle kigge på vandinstallationerne.

Den anden episode, som Jimmi Levakovic er tiltalt for, udspandt sig dagen før på Amager. Her var ofrene et ægtepar, hvor manden var 80 og kvinden 77 år.

Her bluffede de sig ligeledes ind ved at udgive sig for VVS-folk. Her blev udbyttet smykker, som efterfølgende blev solgt for 4000 kroner.

Udover en fængselsstraf på mindst to år og 10 måneder og udvisning til Jimmi Levakovic kræver anklagemyndigheden, at de tre andre tiltalte idømmes straffe i omegnen af halvandet til to års fængsel.

Københavns Byret forventer at afsige dom i sagen senere onsdag.

Også Jura Levakovic er udvist af Danmark for kriminalitet. Hør, hvad han sagde til Krimicentralen i 2016. TV: Ekstra Bladet /TV3

Alpacino(til venstre) og hans onkel Django Levakovic. Begge er udvist af Danmark, men det har de begge blæst på og flere gange rejst ulovligt ind i Danmark. Som her hvor de er hjemme hos sigøjnerbossen Gimi 31. december 2016. (Foto: privat) Politik Danmark til grin: Levakovic-klanen blæser på indrejseforbud