Endnu en rocker anholdt i drabssag

To mænd og en 16-årig dreng er nu anholdt og varetægtsfængslet i sag om drab og drabsforsøg

Det var denne bil, den 23-årige bandefigur sad i, da han blev dræbt.
Foto: Mogens Flindt
Det var denne bil, den 23-årige bandefigur sad i, da han blev dræbt. Foto: Mogens Flindt

Endnu et medlem af rockerklubben Gremium MC er netop blevet varetægtsfængslet i forbindelse med drab og drabsforsøg begået sent torsdag aften på Frederiksberg - det oplyser anklager Sidsel Jessen-Klixbüll til Ekstra Bladet.

Manden blev anholdt i går - nogelunde samtidig med at et 25-årig medlem af samme klub samt en 16-årig dreng blev fremstillet i grundlovsforhør i samme sag.

- Begge grundlovsforhør er holdt for lukkede døre, og derfor kan jeg ikke uddybe forløbet, og hvad der eventuelt er kommet frem, siger anklageren.

Den dræbte er en 23-årig mand. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Nu ved politiet, hvem den dræbte er

Alle tre nægter sig skyldige, og alle tre er varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Sigtelsen er enslydende for alle tre. Dels drab på et 23-årigt medlem af banden Black Jackets, og dels drabsforsøg på en række navngivne personer, der kørte i flere forskellige biler.

Den rocker, der i dag blev varetægtsfængslet er central for, hvorfor det kom til det vilde skyderi på Peter Bangs Vej på Frederiksberg torsdag aften.

Politiet undersøger spor efter skyderiet på Frederiksberg. Foto: Mogens Flindt Krimi To sigtes for drab: Derfor eksploderer bandekrigen

Han færdes en del i området, og sammen med flere af sine 'brødre' har han et personligt fjendskab med toneangivende medlemmer fra Black Jackets - en konfilkt, der strækker sig år tilbage fra før både Gremium og Black Jackets fik afdelinger i Danmark.

Det er politiets opfattelse, at Black Jackets tilsyneladende havde opsporet hans opholdssted, og i den forbindelse var kørt til området.

Den nu afdøde 23-årige mand med tilknytning til bandegrupperingen Black Jackets var ikke alene i vognen, da skyderiet brød løs.

- Vi er ret sikre på, at der har befundet sig flere personer i bilen, men hvor mange ved vi ikke, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi.

Politiet mener, at der blev skudt på bilen, men at der også blev skudt fra bilen. Sigtelsen mod de to nu anholdte lyder ikke alene på drab på den 23-årige, men også på drabsforsøg mod ’flere navngivne og unavngivne personer, der var kørende i flere biler’.

 - Vores tese er, at de kørte i området og var på udkig efter nogen som led i en bandekonflikt, siger Torben Svarrer.