Eneste kvinde på FBI 'Most Wanted' anholdt

Brenda Delgado bestilte ifølge politiet et mord på sin eks' nye kæreste. Nu er hun pågrebet i Mexico

Brenda Delgado blev eftersøgt sidste efterår. Foto: FBI
Brenda Delgado blev eftersøgt sidste efterår. Foto: FBI

Syv måneder nåede hun at være på flugt, inden FBI tidligere på ugen lagde Brenda Delgado på listen over de mest eftersøgte forbrydere i USA.

Nu er den 33-årige drabsmistænkte anholdt i Mexico. Det meddelte FBI fredag i en pressemeddelelse.

Brenda Delgado var efterlyst for at have bestilt et mord på en 35-årig prominent tandlæge 2. september 2015. Her blev dr. Kendra Hatcher skudt ned i parkeringskælderen i det lejlighedskompleks, hvor hun boede i Dallas. Politiet mener, at der var tale om et jalousidrab. Offeret datede Delgados ekskæreste og havde netop mødt hans forældre.

To gerningsmænd og en kvindelig chauffør blev anholdt kort tid efter drabet, men Delgado flygtede til Mexico, da hun blev sigtet for at stå bag forbrydelsen.

Artiklen fortsætter under billedet:

FBI's efterlysningsplakat.
FBI's efterlysningsplakat.

- Brenda Delgado var i stand til effektivt at manipulere alle, som hun involverede i sine beregnende planer. Selv om hun ikke selv trykkede på aftrækkeren, er hun stadig ansvarlig for mordet, siger Thomas M. Class fra FBI i Dallas til CBS.

FBI samarbejder nu med mexikanske myndigheder for at få Delgado udleveret. Mexico er imod dødsstraf, og derfor slipper Delgado formentlig med en dom på livsvarigt fængsel. Det har statsanklageren i Dallas, Susan Hawk, oplyst ved en pressekonference. Hun understreger dog, at 'retfærdigheden vil ske fyldest'.

De sjældne kvinder
Det er yderst sjældent, at kvinder optræder på FBI's Most Wanted-liste. Udover Delgado har kun otte kvinder været på listen gennem de 66 år, den har eksisteret. Dem kan du se herunder:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Med anholdelsen af Brenda Delgado er listen over de ti mest eftersøgte i skrivende stund nede på ni - og der udloves dusører fra 100.000 dollar til en million. Du kan læse om dem herunder:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 4 Hun blev fanget fredag. Foto: FBI
2 af 4 Delgado hyrede lejemordere til at dræbe en tandlæge. Foto: FBI
3 af 4 FBI's plakat
4 af 4 Brenda Delgado blev eftersøgt sidste efterår. Foto: FBI