Englændere i sorg: Historisk hotel brændt ned

Et ikonisk engelsk hotel, der blev bygget for 250 år siden er brændt ned i weekenden

Sådan ser det smadrede hotel ud, når politiet droner filmer det. Politifoto
Sådan ser det smadrede hotel ud, når politiet droner filmer det. Politifoto
Følg Krimi

For nylig brændte det kendte og historiske Svinkløv Badehotel ned i Nordjylland til stor sorg for mange i lokalsamfundet, og i denne weekend måtte beboerne i den engelske by Exeter opleve samme skæbne.

Royal Clarence Hotel, der siges at være Englands ældste hotel, er således blevet totalskadet efter en voldsom brand.

Facaden til den ikoniske bygning, der blevet bygget i 1769, er delvist kollapset, og indvendigt er der kun murbrokker tilbage, skriver BBC.

- Alle de historiske ting indeni er ødelagt, det kan ikke erstattes, men jeg håber og beder til, at de genopbygger facaden, som den var, for den fortjener at være der, siger Biskoppen i Exeter, Robert Atwell.

Branden brød ud natten til fredag i et galleri i nærheden, som var under renovering, og derfra spredte den sig til hotellet. Gæsterne blev evakueret, og ingen kom til skade.

Branden har fået stor national opmærksom, og Ejeren Andrew Brownsword giver da også udtryk for, at hotellet skal genopbygges.

- Vi har altid sagt, at vi mener, at vi blot er vogtere af bygningerne, og vi lover at gøre vores bedste for at give The Royal Clarence tilbage til Exeter og dets folk, siger han i en udtalelse ifølge BBC.

Da branden var på sit ypperste kæmpede 150 brandmænd mod ilden. Siden da har de efterhånden fået styr på flammerne, og i morgen vil bygningen - eller det som er tilbage af den - blive revet helt ned.

Oprydningsarbejdet er så omfattende, at mange veje i nærheden af hotellet således stadig er lukkede og afspærrede. Af den grund har omkring 25 butikker i nærheden valgt at holde lukket i dag.

Det udbrændte hotel set oppefra. Foto: politifoto
Det udbrændte hotel set oppefra. Foto: politifoto
 

I morgen vil hotellet blive revet helt ned. Politifoto
I morgen vil hotellet blive revet helt ned. Politifoto
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind