Enke til Scandinavian Star-mistænkt: - Hvorfor står han først frem nu

Efter 26 år peger forhenværende skibsinspektør på andre gerningsmænd, men hvorfor først nu, spørger enke efter mistænkt

Igennem 26 år har Jette Irene Andersens liv været et mareridt. Hendes mand blev beskyldt for at have startet mordbranden på passagerfærgen 'Scandinavian Star' i 1990, og efterfølgende blev Jette Irene Andersen kendt som morderens kone.

Men nu står Søfartsstyrelsens forhenværende skibsinspektør Flemming Thue Jensen frem og fortæller, at det var folk fra besætningen, der startede mordbranden i 1990, hvor 159 personer mistede livet.

Inspektør bryder 26 års tavshed: De stod bag Scandinavian Star-brand

Scandinavian Star værktøj

- Det kører rundt i hovedet på mig. Da jeg fik det at vide i går, havde jeg slet ikke nogen tanker, fortæller Jette Irene Andersen.

Det er 26 år siden, at hun mistede Erik, da han brændte ihjel på Scandinavian Star. Kort efter gik det op for både hende og naboerne i Lindholmparken i Aarhus, at politiet mistænkte netop ham for at stå bag katastrofen, hvor 159 mennesker døde. Han blev stemplet som brandstifter, men eksperter har siden stillet spørgsmålstegn ved, om det virkelig var ham. Politiet har ikke fundet holdbare beviser.

Jette Irene Andersen er glad for, at skibsinspektøren står frem, men hun forstår ikke hvorfor, at det skulle tage så lang tid.

- Jeg forstår ikke, hvorfor han først står frem nu. Hvis han havde stået frem noget før, så havde jeg måske været fri for alle de år, hvor jeg har gået og haft det svært, siger Jette Irene Andersen til Ekstra Bladet.

De kaldte mig morderens kone

Udover sorgen over sin afdøde mand, og alle vennernes frafald, så har Jette Irene Andersen også skulle kæmpe med historierne i pressen. Historier som har holdt hende vågen om natten.

- Når der har været noget i enten blade, aviser eller fjernsyn, så har jeg skulle slukke det med det samme, ellers har jeg ikke sovet hele natten. I alle de her år har jeg ikke fået den nattesøvn, som jeg skulle have, fortæller Jette Irene Andersen.

Hun mener, at det havde hjulpet hende meget, hvis Flemming Thue Jensen var stået frem noget før.

Mysterierne om Scandinavian Star

- Fra den gang til nu har jeg ikke kunne leve et liv som Jette, men i stedet som ekskonen. Det har ikke altid været nemt at holde gejsten oppe, fortæller hun.

På trods af de mange hårde år, så mener Jette Irene Anders også, at det må have været en svær tid for de rigtige gerningsmænd.

- Jeg synes også, at det må være hårdt for dem, at de har skulle holde det hemmeligt i alle de år. Det kan være svært at holde en hemmelighed så længe, forklarer hun og understreger:

- Jeg bærer ikke nag lægere. Det har jeg gjort, siger hun.

Om de rigtig gerningsmænd nogensinde bliver fundet, er Jette Irene Andersen ikke sikker på.

- Jeg ved ikke, om vi nogensinde finder ud af, hvem der gjorde det. Lad os nu se hvad han (Flemming Thue Jensen, red.) kommer med.

Tidslinje Scandinavian Star

OVERBLIK: Her er katastrofen på Scandinavian Star