Annonce:
Annonce:

Enorm bilbombe hærger Kabul

Tæt på 100 mennesker er døde, og mere end 150 blev lørdag såret af bilbombe i ambulance i den afghanske hovedstad ifølge indenrigsministeriet. 40 meldes dræbt

En bilbombe er lørdag eksploderet i Kabul. Video: AP
Annonce:
Følg Krimi

Opdatering 14.46: Drabstallet fortsætter med at stige i Kabul. Denne artikel opdateres løbende.

Ambassade- og regeringskvarteret i den afghanske hovedstad, Kabul, blev lørdag rystet af en kraftig bilbombe, som har dræbt tæt på 100 mennesker og såret endnu flere.

- Antallet af dræbte er steget til 95, og antallet af sårede er på 158, siger en embedsmand i sundhedsministeriet til AFP.

Tallet er blevet opjusteret flere gange inden for kort tid og kan stige yderligere.

Mirwais Yasini, medlem af parlamentet, som var i området, siger til Reuters, at bilbomben eksploderede tæt på sikkerhedsvagter.

- Bomben var i en ambulance. Den blev bragt til eksplosion, da ambulancen var på vej hen mod en kontrolpost i ambassade- og regeringskvarteret, siger han.

Han siger, at de sårede lå spredt på jorden nær stedet, hvor bomben blev bragt til eksplosion.

Annonce:

En kraftig røgsøjle står op fra området, hvor bomben eksploderede. Bygninger flere hundrede meter væk blev rystet ved eksplosionen.

Mindst 30 blev dræbt under et angreb i sidste weekend på et luksushotel i den afghanske hovedstad. Angrebet på Intercontinental Hotel i Kabul blev indledt lørdag aften af fem angribere, der var klædt i militæruniformer.

Blandt de døde er ansatte og hotellets gæster, men også soldater og politifolk, der var i kamp med angriberne. Taliban har taget skylden for angrebet og siger, at formålet var at dræbe udlændinge.

Bevæbnede mænd angreb får dage efter Save the Childrens kontorer i Jalalabad i den østlige del af Afghanistan.

Mindst to blev dræbt, og 14 andre blev såret. Angrebet, der var det seneste mod en udenlandsk nødhjælpsgruppe i det krigshærgede land, fik Save the Children til midlertidigt at indstille al dets arbejde i Afghanistan.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: