Enorm bilbombe hærger Kabul

Tæt på 100 mennesker er døde, og mere end 150 blev lørdag såret af bilbombe i ambulance i den afghanske hovedstad ifølge indenrigsministeriet. 40 meldes dræbt

En bilbombe er lørdag eksploderet i Kabul. Video: AP

Opdatering 14.46: Drabstallet fortsætter med at stige i Kabul. Denne artikel opdateres løbende.

Ambassade- og regeringskvarteret i den afghanske hovedstad, Kabul, blev lørdag rystet af en kraftig bilbombe, som har dræbt tæt på 100 mennesker og såret endnu flere.

- Antallet af dræbte er steget til 95, og antallet af sårede er på 158, siger en embedsmand i sundhedsministeriet til AFP.

Tallet er blevet opjusteret flere gange inden for kort tid og kan stige yderligere.

Mirwais Yasini, medlem af parlamentet, som var i området, siger til Reuters, at bilbomben eksploderede tæt på sikkerhedsvagter.

- Bomben var i en ambulance. Den blev bragt til eksplosion, da ambulancen var på vej hen mod en kontrolpost i ambassade- og regeringskvarteret, siger han.

Han siger, at de sårede lå spredt på jorden nær stedet, hvor bomben blev bragt til eksplosion.

En kraftig røgsøjle står op fra området, hvor bomben eksploderede. Bygninger flere hundrede meter væk blev rystet ved eksplosionen.

Mindst 30 blev dræbt under et angreb i sidste weekend på et luksushotel i den afghanske hovedstad. Angrebet på Intercontinental Hotel i Kabul blev indledt lørdag aften af fem angribere, der var klædt i militæruniformer.

Blandt de døde er ansatte og hotellets gæster, men også soldater og politifolk, der var i kamp med angriberne. Taliban har taget skylden for angrebet og siger, at formålet var at dræbe udlændinge.

Bevæbnede mænd angreb får dage efter Save the Childrens kontorer i Jalalabad i den østlige del af Afghanistan.

Mindst to blev dræbt, og 14 andre blev såret. Angrebet, der var det seneste mod en udenlandsk nødhjælpsgruppe i det krigshærgede land, fik Save the Children til midlertidigt at indstille al dets arbejde i Afghanistan.