Er blevet mentalundersøgt: Udvist gangster risikerer forvaring

Retslægerådet er nu ved at vurdere mentalundersøgelsen af den berygtede og udviste gangster Danny Abdalla, der er tiltalt for 36 nye forbrydelser

Ikke alle er lige enige med Danny Abdalla i, at det er en god idé, at han bliver. Her ryger Inger Støjberg i clinch med bandelederen under en tidligere debat på Ekstra Bladet.

Den storkriminelle gangster Danny Abdalla er blevet dømt til udvisning af Danmark to gange, men han kan ikke smides ud, fordi han angiveligt risikerer henrettelse i Libanon.

Han er derfor på tålt ophold og har pligt til at melde sig dagligt til politiet i Center Sandholm.

Den 51-årige far til fire er dog blevet tiltalt for 36 nye forbrydelser i Jylland, herunder skyderier, afpresning, narkohandel, voldtægter og blufærdighedskrænkelse. Det var Information, der omtalte den nye sag som de første.

Op til hans anholdelse i oktober sidste år, meldte han sig dog ikke i 505 dage.

Alle bestræbelser på at holde øje med Danny Abdalla har altså været forgæves, men nu kan det vise sig, at fælden for alvor klapper.

I forbindelse med de seneste alvorlige anklager er Danny Abdalla nemlig blevet mentalundersøgt på anmodning fra anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi, som i anklageskriftet har taget forbehold for at nedlægge påstand om anden straf end fængsel.

Afventer Retslægerådet
Dermed risikerer han at blive idømt en behandlingsdom eller det, der kaldes en af landets hårdeste foranstaltninger, nemlig forvaring, der er uden tidsbegrænsning.

Den gives til dømte, der vurderes til at være farlige og have en høj risiko for at begå alvorlig personfarlig kriminalitet på fri fod.

Midt- og Vestjyllands Politi ønsker ikke at oplyse, om Danny Abdalla frivilligt er gået med til mentalundersøgelse, eller om han har været tvangsindlagt, ligesom de ikke på nuværende tidspunkt vil kommentere på konklusionen.

– Anklagemyndigheden afventer Retslægerådets vurdering af mentalundersøgelsen, hvorefter Anklagemyndigheden vil vurdere, om der skal nedlægges påstand om anden sanktion end straf, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en mail.

Danny Abdalla nægter sig skyldig i anklagerne, bortset fra at han erkender besiddelse af to mobiler i arresten.

Stadig hypotetisk
Hans forsvarer, Rasmus Amandusson, medgiver, at der er en risiko for krav om forvaring i forhold til hans klient i og med, at anklagemyndigheden har nedlagt forbehold for påstand om anden sanktion end straf.

– Har du talt med din klient om risikoen for forvaring?

– Vi taler altid om alt, hvad der står i anklageskriftet. Det hører med til den almindelige gennemgang af anklageskriftet, siger han.

– Hvordan har han det med, at han risikerer forvaring?

– Det er ikke noget, han har forholdt sig til over for mig, siger advokaten og understreger, at sagsgangen generelt er sådan, at Retslægerådet skal vurdere en mentalundersøgelse, før der tages stilling til eventuel påstand om forvaring.

– Så længe der ikke er en konklusion, er det jo stadig hypotetisk, siger han.

Danny Abdalla er to gange tidligere dømt til udvisning, men i anklageskriftet tages der kun ’forbehold for påstand om udvisning’. Det er der dog en god grund til.

- På grund af tiltaltes lange ophold i Danmark skal hans sag forelægge Udlændingestyrelsen. Grunden til forbeholdet er, at Anklagemyndigheden har forelagt sagen for Udlændingestyrelsen, men endnu ikke fået svar, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.