Er i forvejen i politiets søgelys: Biler hos leasingfirma gik op i røg

Politiet har allerede efterforskning rettet mod fynsk leasingfirma, der i aftes mistede biler ved brand

Ved du noget, eller har du tip? Send en SMS til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Se mere video på localeyes.dk

Syv biler er fredag aften udbrændt hos et bilfirma i Oure. Yderligere 15-20 biler blev forsøgt påsat, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Anders Therkelsen.

Ifølge mediet fyns.dk gik branden ud over biler, der tilhører bilfirmaet Danica Leasing.

- Jeg vil ikke kommentere branden i aftes. Men jeg kan bekræfte, at der fortsat er en efterforskning rettet mod det pågældende firma,siger Benny Linde Larsen, efterforskningsleder, Fyns Politi, til Ekstra Bladet.

Han vil ikke uddybe, hvad den pågældende efterforskning konkret handler om.

Tilbage i april skrev Ekstra Bladet om firmaet Danica Leasing, der også kalder sig Drømmeleasing ,efter at firmaet en lille måneds tid tidligere selv havde meldt ud, at politiet interesserede sig for dem.

'Med hensyn til kloning har det vist sig, at fem af de biler, vi har kørende, som vi har købt direkte af vores leasingtagere, har vist sig at være klonede,' skrev man dengang.

Politiet jagter stjålne biler hos leasingfirma

Endvidere lød det:

'Med vores begrænsede tekniske viden omkring biler, da vi alle blot er sælgere, har det været rigtig svært for os at gardere os imod dette, da vi i disse tilfælde satte vores lid til synshallerne, da ingen af disse køretøjer blev købt, førend at kunden havde sørget for syn/toldsyn af disse. Ved at gøre det på denne måde så vi os sikre, idet vi antog, at synshallerne i DK ville have opdaget sådanne tilfælde.'

Ved klonede biler er der tale om stjålne biler - gerne dyre luksusbiler - der er stjålet, og som efterfølgende har fået det gamle stelnummer fjernet og erstattet med et nummer fra en tilsvarende - lovlig bil.

Dengang ville politiet ikke heller uddybe efterforskningen, men kun bekræfte, at der var en efterforskning rettet mod firmaet.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Danica Leasing/Drømmeleasing.

Det var en beboer i området, der opdagede branden, der brød ud fredag aften ved 22.30-tiden.

Beredskab Fyn var hurtigt fremme ved branden, men det var ifølge Local Eyes nødvendigt at tilkalde forstærkning for at få slukket ilden i bilerne.

Ingen mennesker kom til skade ved branden.