Er på ferie på Maldiverne: Fik ryddet deres hus af tyve hjemme i Danmark

Jesper og Maria fra Kastrup fejrer deres 10 års bryllupsdag på Maldiverne samtidigt med at tyveknægte har ryddet deres hus for dyre design-møbler og lamper - politiet dukkede ikke op samme aften for at undersøge tyveriet 

Ægteparret Jesper og Maria Stage fik ryddet deres hus af tyveknægte, mens de var på ferie på Maldiverne. (Foto: privatfoto)
Ægteparret Jesper og Maria Stage fik ryddet deres hus af tyveknægte, mens de var på ferie på Maldiverne. (Foto: privatfoto)

Netop nu fejrer Jesper og Maria Stage fra Kastrup på Amager deres 10 års bryllupsdag sammen med deres fire døtre med en vinterferie på Maldiverne nede i varmen ca. 8250 kilometer fra Danmark. Men for to dage siden fik de en ubehagelig besked hjemme fra kulden i Danmark, da der pludselig tikkede en sms fra alarmcentralen ind på deres mobiltelefoner samt flere mails.

Her fik ægteparret beskeden om, at der havde været indbrud i deres hus tirsdag aften kl. 22.55. Og Jesper og Maria fandt hurtigt ud af med hjælp fra nogle gode venner, der tog over i deres hus, at tyvene havde stjålet alle deres dyre design-møbler og lamper samt masser af dyrt porcelæn.

Piet Hein Ufo-lampen blev klippet ned og fad og vase samt stole blev stjålet.
Piet Hein Ufo-lampen blev klippet ned og fad og vase samt stole blev stjålet.
 

Politiet dukkede ikke op til tyveriet
Ekstra Bladet har været i kontakt med Maria Stage på Maldiverne. Herfra siger hun;

- SMS-beskeden fra alarmcentralen lød på, at vi skulle kontakte alarmcentralen så hurtigt som muligt. Følelsen af uvisheden blev større og større. Jeg blev så ked af det, fordi hele sagen mere eller mindre var ude af vores hænder, fordi vi befandt os her på Maldiverne, siger Maria Stage og tilføjer:

- Vi fik at vide at politiet var blevet kontaktet, så snart alarmen var gået i gang. Men politiet besluttede ifølge vores oplysninger, at sagen ikke var vigtig nok til at undersøge og rykke ud på. Da vagten fra alarmselskabet nåede frem til vores hus kort efter, ringede han også til politiet, der dog stadigvæk ikke tog sagen alvorligt og først ville dukke op, når de havde tid.

- Min magtesløshed blev større, fordi vi blev svigtet stort af dem, som man egentlig regner med vil beskytte og hjælpe dig, når du har mest brug for det, fortæller Maria Stage, der under resten af ferien fortsat må leve med uvisheden omkring, hvad hun og hendes familie kan forvente, når de træder ind i deres hus, når de vender hjem til Danmark efter ferien.

Og sådan en Arne Jacobsens stol, der er kendt som 'Svanen' blev også stjålet. (Foto: privatfoto)
Og sådan en Arne Jacobsens stol, der er kendt som 'Svanen' blev også stjålet. (Foto: privatfoto)
 

Tyvene fjernede tre vinduer i huset
Under tyveriet havde gerningsmændene fjernet et vindue i køkkenet samt to vinduer fra stuen samt saboteret alarmen. Jesper og Maria Stage har bestilt nogle håndværkere, der kommer ud og sætter nye vinduer i deres hus og sikrer stedet.

Ind til videre kan Maria Stage med hjælp fra sine gode venner hjemme i Danmark konstatere, at der er stjålet følgende:

12 Arne Jacobsen læderstole, 1 læderstol Arne Jacobensen Svanen, 1 Arne Jacobsen 'skammel til ægget', Flere PH standerlamper og PH bordlamper, 1 meget speciel Piet Hein UFO-lampe, og endelig er der også stjålet en hel samling af porcelæn fra Royal Copenhagen.

Politiets svar
Ekstra Bladet har kontaktet politiet for at høre, hvorfor de egentlig ikke rykkede ud til indbruddet i Kastrup samme aften.

Hvorfor dukkede politiet ikke op til adressen for at undersøge og efterforske tyveriet?

- Københavns Politi modtog d. 070218 kl. 22.59 telefonisk henvendelse fra G4S omkring indbrud på den nævnte adresse.

Når Københavns Politi modtager en anmeldelse om indbrud er normal procedure, at vi i den udstrækning, at der er en ledig patruljevogn som kan frigives til opgaven, sender denne til stedet.

Idet G4S på tidspunktet oplyste vagtcentralen, at de ville forestå sikker afspærring af stedet, blev det af ressourcemæssige årsager resolveret, ikke at sende en patruljevogn til stedet samme aften.

Københavns Politis Indbrudsgruppe var efterfølgende på adressen d. 080218 kl. 1200. Dette efter aftale med en ven til familien.

Her blev der foretaget de nødvendige efterforskningsskridt til brug i sagen. Herunder en foreløbig opgørelse omkring kostervalg, samt sikring af div. spor fra evt. gerningsmand/mænd. Sagen behandles fortsat v. Indbrudsgruppen.

Sådan lyder det skriftlige svar fra vicepolitiinspektør Riad Tolba fra Københavns Politi.

Med henblik på, at politiet trods alt dukkede op dagen efter tyveriet, siger Maria Stage:

- Vi er meget glade for at de dukkede op, det er trods alt også deres arbejde og pligt at beskytte os borgere. Vi finder det stadigvæk uacceptabelt, at der skal ringes til dem 3 gange før de finder tid og ressourcer til at undersøge et stort og omfattende indbrud.

 

Der er blevet stjålet 12 Arne Jacobsens-stole. (Foto: privatfoto)
Der er blevet stjålet 12 Arne Jacobsens-stole. (Foto: privatfoto)
 

 

PH-bordlampe. (Foto: privatfoto)
PH-bordlampe. (Foto: privatfoto)
 

 

PH stander-lampe.
PH stander-lampe.
 

 

 

Her er Maria Stages facebook-opslag.
Her er Maria Stages facebook-opslag.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 af 7 Piet Hein Ufo-lampen blev klippet ned og fad og vase samt stole blev stjålet.
2 af 7 Og sådan en Arne Jacobsens stol, der er kendt som 'Svanen' blev også stjålet. (Foto: privatfoto)
3 af 7 Der er blevet stjålet 12 Arne Jacobsens-stole. (Foto: privatfoto)
4 af 7 PH stander-lampe.
5 af 7 PH-bordlampe. (Foto: privatfoto)
6 af 7 Her er Maria Stages facebook-opslag.
7 af 7 Ægteparret Jesper og Maria Stage fik ryddet deres hus af tyveknægte, mens de var på ferie på Maldiverne. (Foto: privatfoto)