Et år blev til 12 års fængsel i sag om narko i campingvogn

En 37-årig mand er blevet idømt 12 års fængsel i en stor sag om amfetamin. I byretten havde han fået et år.

I en campingvogn i Køge opbevarede tre mænd 33 kilo amfetamin, som skulle blandes med kartoffelmel og sælges videre.

En af mændene, den 37-årige Ben Frederiksen, er torsdag blevet idømt 12 års fængsel i Østre Landsret.

Ben Frederiksen var blevet frikendt i byretten, men anklagemyndigheden valgte at anke sagen. Anklageren havde krævet hele 16 års fængsel, hvilket er straframmen for den groveste narkokriminalitet.

Campingvogn var parkeret i Lille Skensved ved Køge. Ifølge anklageskriftet var planen at blande amfetaminen med kartoffelmel, således at 100-122 kilo af det hvide pulver kunne sælges videre.

Men byretten mente ikke, at beviserne var gode nok. Blandt andet mente dommerne ikke, at Ben Frederiksen kunne have opholdt sig i campingvognen og på et badeværelse i en nærliggende ejendom uden at sætte nogen dna spor.

Hans mobiltelefoner var heller ikke gået på nogen master i området. Derfor blev han sidste år kun idømt et års fængsel for et forhold om salg af 99,66 gram kokain, som han tilstod.

I første omgang var han også tiltalt i to andre forhold, der relaterede sig til opbevaringen af de 33 kilo amfetamin. Den tiltalte valgte anklagemyndigheden dog at opgive.

De to andre mænd er tidligere blevet dømt i sagen. De havde tilstået, og i december 2014 fik de henholdsvis seks og syv års fængsel.

Ben Frederiksens forsvarer, Camilla Rønne, oplyser til Ritzau, at hun vil overveje, om hun skal søge Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at få sagen i Højesteret, når hun har fået lejlighed til at nærlæse dommen.

Procesbevillingsnævnet vurderer, om en sag er så principiel, at den skal i Højesteret. Højesteret er den sidste appelinstans i Danmark. I straffesager tager Højesteret dog ikke stilling til beviserne, men kun til længden af straffen.