'Europas farligste fange': Nu er han gået amok igen

Den britiske fængels-fange 'Charles Bronson' blev i dag fremstillet i retten for endnu en forbrydelse begået i sit lange liv bag tremmer

Den 65-årige britiske fange, der er kendt under navnet 'Charles Bronson', er endnu engang gået amok. Han blev derfor i dag fremstillet i retten i Leeds, hvor han er tiltalt for at have angrebet en fængselsbetjent.

En forbrydelse, som 'Charles Bronson' efterhånden er ekspert i. Den berygtede og farlige fange har nemlig gennem sine mere end 40 år bag tremmer begået vold mod mere end 20 fængselsbetjente og har desuden taget adskillige andre fanger som gidsler.

I løbet af sine 40 år i fængsel har Charles Bronsen afsonet 30 år i isolation. Han har opholdt sig i 120 forskellige fængsler og har sammenlagt ødelagt for mere end fem millioner kroners inventar.

Charles Bronson er uden tvivl en af de mest berygtede fanger i England, hvis ikke i hele Europa. Og nu er den altså gal igen. Bronson er nemlig tiltalt for den 25. januar i år at have angrebet fængselsbetjenten Mark Doherty i fængslet HMP Wakefield.

Det skriver flere medier heriblandt The Mirror og Leeds Live

Charles Bronson har siddet 40 år i fængsel, herunder 30 år i isolation. (Foto:  NICK RAZZELL/REX)
Charles Bronson har siddet 40 år i fængsel, herunder 30 år i isolation. (Foto: NICK RAZZELL/REX)
 

Bronson repræsenterede i øvrigt sig selv som forsvarer i forbindelse med retsmødet i dag ved retten i Leeds, hvor han i øvrigt i dag formelt erklærede sig uskyldig.

Som sin egen forsvarer skulle Bronson også ved retsmødet være med til at udvælge jury-medlemmerne. I den forbindelse spurgte dommeren, om nogen af jury-medlemmerne havde nogen forbindelse med fængselsvæsenet. Det svarede tre af jury-medlemmerne ja til. Herefter spurgte dommeren Charles Bronson, om han havde nogle indvendinger i den forbindelse. Og hertil svarede Bronson nej, men tilføjede:

'Jeg vil godt have ham den store tykke, der sidder der'.

I den forbindelse brød dommeren ind og sagde formanende til Bronson:

'At tilsvine juryen er måske ikke en god plan'.

Men formaningen gik ind af det ene øre på Bronson og ud af det andet, uden at han tænkte særlig meget over det, før han fortsatte:

'Ham der ser ud, som han har spist tre tærter. Ham vil jeg gerne have i juryen'.

Dommeren henvendte sig herefter til juryen og forklarede, at den tiltalte har en meget direkte måde at udtrykke sig på. Og han henstillede til, at juryen ikke skulle lade sig påvirke af det i forbindelse med deres kommende dom. Retssagen fortsætter i den kommende tid.

Her ses Charles Bronson i en farverig fangedragt. (foto: NICK RAZZELL/REX)
Her ses Charles Bronson i en farverig fangedragt. (foto: NICK RAZZELL/REX)
 

Charles Bronson blev oprindeligt født som Michael Peterson i 1953 i Aberystwyth. Han fik sit øgenavn som Charles Bronson i 1987, da han første gang blev prøveløsladt. I sin genvundne frihed kæmpede Michael Peterson som gadebokser med store beløb på spil. Der blev også arrangeret kampe, hvor Bronson kæmpede mod kamphunde. Og han vandt hver gang.

Bronson var dog kun på fri fod i 69 dage i 1987, før han røg bag tremmer igen.  For et par år siden skiftede Michael Peterson formelt navn. Og han hedder i dag Charles Salvador.

Forelsket i Englands mest frygtede fange: Nu skal de giftes

Den danske filminstruktør Nicolas Winding Refn lavede i øvrigt tilbage i 2008 filmen 'Bronson', der var inspireret af Charles Bronsons liv bag tremmer. Her spillede Tom Hardy hovedrollen som Bronson.

Her ses plakaten til Nicolas Winding Refns film'Bronson' fra 2008, hvor Tom Hardy spillede hovedrollen som Bronson. (Foto: Courtesy Everett Collection)
Her ses plakaten til Nicolas Winding Refns film'Bronson' fra 2008, hvor Tom Hardy spillede hovedrollen som Bronson. (Foto: Courtesy Everett Collection)