Får 50 ugers fængsel

WikiLeaks-stifter Julian Assange idømmes 50 ugers fængsel ved en domstol i London for at bryde reglerne for løsladelse mod kaution

Foto: Hannah McKay/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Hannah McKay/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

Julian Assange har de seneste knap syv år opholdt sig på Ecuadors ambassade i London og var indtil for nylig i politisk asyl.

11. april ophævede Ecuador imidlertid hans asyl, men nu kan han se frem til at være indespærret igen. Denne gang i et fængsel i Storbritannien.

Ved en domstol i London er han blevet idømt 50 ugers fængsel for at bryde reglerne for løsladelse mod kaution. Assange brød betingelserne for sin kaution, da han søgte tilflugt i Ecuadors ambassade i London i juni 2012.

Sagens dommer forklarer, at Assanges lovbrud er tæt på det mest seriøse af slagsen, man kan forestille sig. Derfor er han tildelt næsten den maksimale straf inden for straframmen, der lyder på et år.

Assange søgte tilflugt på Ecuadors ambassade for at undgå udlevering til Sverige. Her var han efterlyst efter voldtægtsanklager.

Assange mener, at sagen i Sverige var en del af et mål om at få ham udleveret til USA. Ved onsdagens strafudmåling siger Assanges advokat Mark Summers, at Assange "levede med en enorm frygt for at blive udleveret til USA".

I USA er han anklaget for sammensværgelse efter at have lækket tusindvis af dokumenter med fortrolige oplysninger.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+