Fabriksbrand medførte kraftig røgudvikling: Nu er den slukket

En brand i vinduesfabrikken Idealcombi i Hurup medførte tidligere kraftig røgudvikling, og brandvæsen og politi er stadig massivt til stede

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze

Et spånsugnings-anlæg hos vinduesfabrikken Idealcombi i den vestjyske by Hurup gik i brand omkring klokken 15, og det medførte kraftig røgudvikling i området, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I meddelelsen blev borgere, der befandt sig i røgfanen, rådet til at søge væk fra røgfanen eller gå indendøre.

Ekstra Bladets mand på stedet forklarer, at branden nu er slukket, men at Beredskabsstyrelsen, brandvæsenet og politiet stadigvæk er massivt til stede ved fabrikken, der har lidt stor skade. Han anslår, at 40-50 brandfolk fortsat er til stede.

- Branden er netop slukket, men man kan tydeligt se, at der har været fuld knald på. Siloens ydre konstruktion bestod af nogle metalplader, der er fuldkommen bøjet i varmen, siger han.

- Der er tale om et cirka 30 meter langt spånsugnings-anlæg, der er to etager højt. Omkring klokken 15 hørte medarbejderne i området et højt brag, som skønnes at stamme fra en røggas-eksplosion. Herefter skete tingene meget hurtigt.

Ifølge indsatsleder hos Thisted Brandvæsen Rasmus Evaldsen er det et held, at branden ikke bredte sig til resten af det enorme fabriksområde, der fylder knap 90.000 kvadratmeter.

- Ilden har beskadiget selve anlægget næsten 100 procent, men det er heldigvis lykkedes at begrænse ilden til selve udsugningsanlægget. Fabriksbygningen, der ligger umiddelbart optil, har kun lidt ydre skader. Det er gået ud over nogle høje vinduer, men der har ikke været ild inde i selve bygningen, forklarer han og tilføjer:

- Da jeg hørte, hvor på området det brændte, sendte jeg bud efter alt det mandskab og materiel, vi har til rådighed.

At det lykkedes at begrænse ilden til udsugningsanlægget kan hænge sammen med vinden, der blæste i en svag sydlige retning.

Branden er slukket, og røgen har lagt sig, men brandfolkene går stadig rundt inde i området for at efterslukke noget, der eventuelt kunne ligge og ulme.

Opdateres ...

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze