Facebook-opslag om muligt sexovergreb gik viralt: Nu reagerer politiet

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi svarer nu på et Facebook-opslag

Et Facebook-opslag om en mand, som skulle have begået et seksuelt overfald uden at politiet vil gøre noget ved det, får nu Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til opfordre folk til at lade være med at dømme på forhånd.

Helt konkret drejer det sig om en episode, der udspillede sig i et supermarked i Nakskov fredag eftermiddag. Her skulle en mand have forulempet sig på en mindreårig pige.

Lørdag henvendte moren til pigen og en medarbejder fra supermarkedet sig til politiet og fik oplyst, at politiet ville tage sig af sagen mandag, hvilket, de skriver, er normal procedure i sager, der ikke har akut karakter.

Opslaget er lagt ud af Rikke Louise Andersen med tilladelse fra moren. Rikke Louise Andersen er tidligere dømt for at have overtrådt persondataloven ved at lægge billeder af en formodet sexforbryder ud uden samtykke.

- I den forbindelse mener vi, at offentligheden har krav på at få at vide, hvad der er op og ned i sagen, inden rygter løber løbsk og personer udstilles til offentlig skue, siger politidirektør Lene Frank i en pressemeddelelse.

Manden henvendte sig selv
Manden har i mellemtiden selv henvendt sig, da han har kunnet læse om episoden på Facebook. Hans forklaring er noget anderledes end den, der bliver fremlagt på Facebook.

- Når man følger en sådan sag på Facebook, bliver man bekymret over, at så mange mennesker meget hurtigt danner sig en meget fast mening om, hvad der er foregået alene ud fra den ene parts beskrivelse af hændelsen. En sag har imidlertid som regel mere end en side, og det kan tage lidt tid at få dem alle belyst. Som borger i Danmark kan vi være glade for, at vi bor i en retsstat, hvor det er politiets rolle at efterforske sagerne og domstolenes opgave at dømme, slutter Lene Frank.

Mandag formiddag har politiet haft en efterforsker til at se på overvågningsvideoen, men da den ikke gav noget entydigt svar, er man nu i gang med at afhøre parterne og eventuelle vidner.