Facebook-rygte skaber terrorfrygt: Politiet advarer mod uhyggelig besked

Flittigt delt opslag på Facebook sætter nyligt afdød ung mand i forbindelse med rygter om et planlagt angreb under karnevallet

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto

Et opslag på Facebook, om at en nyligt afdød ung mand tog sit eget liv på grund af samvittighedskvaler forud for et angiveligt planlagt terrorangreb mod karnevallet i Aalborg, har fået politiet i Nordjylland til at gå offentligt ud med en advarsel mod at dele opslaget.

- Politiet har efterforsket det konkrete forhold, og man har ikke fundet grund til at tro, at der skulle være hold i dette rygte. Derfor opfordrer politiet til, at man ikke deler det konkrete opslag, siger politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi.

I følge Facebook-opslaget tog en ung fyr A. for nyligt sit liv, fordi han ikke kunne leve med at være medskyldig i tab af menneskeliv som følge af det planlagte angreb. Der står også, at A. skule have været havde været bekendt med angrebet i Manchester for nogle dage siden.

Du kan læse Facebook-opslaget under artiklen.

Politiet skriver i en meddelelse på Twitter:

- Erfaringsmæssigt ved politiet, at der via sociale medier kan spredes informationer, der kan skabe utryghed. Og Nordjyllands Politi er bekendt med, at der er ét konkret rygte på de sociale medier om, at en navngiven nylig afdød person skulle være involveret i planer om en større hændelse op til karnevallet i Aalborg.

Men efter at have tjekket sagen, melder politiet nu ud, at der ikke er hold i rygtet.

Så vidt Ekstra Bladet erfarer, er der dog øget beredskab, når det store karnevalsoptog går gennem Aalborg i morgen.