Fældet af PET-agenter: Hårde straffe til narkobagmænd

Narkohaj med playboymanerer idømt 15 års fængsel for nøglerolle i international narkoring

Henrik Paw Olsen, mens han nød tilværelsen som en fri mand og var nøglefigur i en international narkoring. Privatfoto
Henrik Paw Olsen, mens han nød tilværelsen som en fri mand og var nøglefigur i en international narkoring. Privatfoto

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Den 39-årige narkohaj Henrik Paw Olsen skal 15 år i fængsel for at have spillet en nøglerolle i en international narkoring, der sidste år blev optrevlet i en hemmelig PET-aktion. Afsoning skal ifølge dommen ske på en psykiatrisk afdeling.

Det har Københavns Byret netop besluttet. Også to medtiltalte i sagen har fået længere fængselsdomme. Darko Babovic, 36, har ligeledes fået 15 år, mens Aleksandar Djekic, 38, slipper med fire år bag tremmer.

De tre mænd er dømt for omfattende indsmugling og forsøg på indsmugling af hash og kokain til Danmark. Alle fremstår ifølge Ekstra Bladets reporter i den fyldte retssal fattede.

Krimi Sigtet narkobagmand playboy i Spanien

Hovedpersonen Henrik Paw Olsen har i den langstrakte retssag erkendt flere anklagepunkter om indsmugling og forsøg på indsmugling af samlet to ton hash, men han har pure nægtet, at han også har gjort sig i handel med kokain.

Nu har byretten imidlertid også dømt ham for det alvorligste forhold i sagen, som handler om et forsøg på at fragte 500 kilo kokain fra Brasilien til Danmark med skib.

Det blev aldrig til noget, men PET's agenter har blandt andet lavet lydoptagelser, som dokumenterer planerne.

Politiagenterne brugte et transportfirma som dække til at deltage i planlægningen af flere store narkosmuglinger.

Den 38-årige danske playboy er tiltalt som hovedmand i narkoligaen, der blev fældet af PET-agenter. (privatfoto) Krimi PET-agent kørte 147 kilo hash fra Spanien til Danmark

I retten har senioranklager Helle Sørensen tidligere boret i en episode fra marts 2014, hvor den tiltalte er fanget på en lydoptagelse, mens han med en af politiets undercover-agenter drøfter muligheden for at få et større parti narko fragtet til Danmark.

Det skulle ifølge anklageskriftet dreje sig om mindst 150 kilo hash og mellem fem og syv kilo kokain.

Opdateres ...

Den 38-årige playboy (billedet) blev fængslet i maj, sigtet for blandt andet planlagt import af op til 500 kilo kokain og 1,6 ton hash. En ny tiltale mod en københavnsk frisør siger, at frisøren og den 38-årige kontaktede en PET-agent for at importere 150 kilo hash og fem-syv kilo kokain. (privatfoto) Krimi Fældet af PET-agent: Ny anklage mod stjerne-frisør