Fængselsbetjent meldt til politiet

Undersøger mulig voldsom episode mod en fange i Enner mark Statsfængsel 

Kriminalforsorgen har valgt at melde en fængselsbetjent til politiet efter en episode i Enner mark Statsfængsel i Østjylland.

Det bekræfter fængselsinspektør Anette Bækgaard overfor Ekstra Bladet.

Sagen vedrører mulig ulovlig magtanvendelse, men fængselsinspektøren ønsker ikke at fortælle detaljer om sagen.

Ekstra Bladet erfarer fra anden side, at hændelsen udspillede sig tilbage i april i en såkaldt observationscelle, hvor en fange ikke ville spise et måltid mad, der var placeret foran ham.

Det udløste tilsyneladende en reaktion fra en fængselsbetjent, som kolleger i følge Ekstra Bladets oplysninger valgte at gå videre med.

Sendt hjem
Hvad der præcist skete, og hvad de forskellige forklaringer går på om hændelsen, er ikke bekræftet.

I følge Ekstra Bladets oplysninger er den ansatte blevet sendt hjem, mens man i fængslet i første omgang undersøgte sagen nærmere.

De undersøgelser har ført til, at kriminalforsorgen i denne uge har valgt at melde fængselsbetjenten til politiet.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi bekræfter overfor Horsens Folkeblad, at de har modtaget en anmeldelse fra Enner mark om mulig magtanvendelse. Han vil ikke røbe om, nogen er blevet sigtet i sagen.

Forbundsformand i Fængselsforbundet Kim Østerbye vil ikke udtale sig nærmere om sagen, men blot sige, at det er korrekt, at en ansat fra Enner mark er anmeldt på en mistanke om ulovlig magtanvendelse.