Fængselsbetjent overfaldet foran sine børns institution

Manden blev slået i ansigtet og spyttet på

Følg Krimi

En fængselsbetjent blev mandag eftermiddag overfaldet af to gerningsmænd foran sine børns børnehave i københavnsområdet. Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Manden sad i sin bil, mens hans kone var inde i børnehaven for at hente børnene. Pludselig kom to tidligere indsatte ifølge pressemeddelelsen hen til bilen. De begynder at true betjenten, fordi de mener, at han er skyld i en episode under deres afsoning.

Hændelsen eskalerer, da den ene mand slår fængselsbetjenten i ansigtet med en knytnæve. På det tidspunkt sidder betjenten stadig i bilen, og den anden gerningsmand spytter på betjenten.

'Ludersøn'
Fængselsbetjenten forsøger ifølge Fængselsforbundet at afværge slagene med sine hænder, mens han beder dem stoppe, fordi hans familie er lige i nærheden.

Til sidst smutter de da også fra stedet, mens de råber 'ludersøn' efter ham på tyrkisk.

- Engang var overfald på fængselsbetjente en sjældenhed, men nu er det hverdag. De kyniske overfald kalder på en arbejdsgiver, der prioriterer sikkerheden for de ansatte, som det højeste, siger formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.

Hændelsen blev anmeldt til politiet tirsdag morgen.

- Vi ved, hvem gerningsmændene er, og umiddelbart mener vi ikke, at der er tale om personer fra bandemiljøet. Vi mener i stedet, at de ville hævne en eller anden form for hændelse i fængslet, siger Kim Østerbye til Ekstra Bladet.

Bander truer og overfalder fængselsbetjente i fritiden

'Kan man ikke få frit rundt?'
Hændelsen skaber stor bekymring hos formanden i Fængselsforbundet, fordi den kan være med til at skabe frygt hos betjentene og mode blandt de tidligere indsatte.

- Betyder det her nu, at betjentene hele tiden skal holde øje med, hvem der er i nærheden, selv når de har fri fra arbejde? Jeg synes, det er meget foruroligende, siger Kim Østerbye.

Han opfordrer - desværre nødvendigt - til, at fængselsbetjentene forsøger at skjule deres job for offentligheden.

- Det er jo forfærdeligt og absurd, at vi er nået til, at de her betjente måske kun kan afsløre deres job over for deres nærmeste. At de nu skal bekymre sig om at færdes frit.

- Jeg håber, politiet vil anholde gerningsmændene hurtigt, og at domstolene vil straffe dem, som de fortjener. Og så håber jeg virkelig, at det her møde er sket tilfældigt og ikke har været et planlagt overfald, siger Kim Østerbye.

Sket flere gange
I juni blev en anden fængselsbetjent overfaldet i Nyborg. Her blev han skudt to gange i benene. Det ene skud gik tværs gennem læggen på det ene ben og satte sig fast i læggen på det andet ben, mens det andet skud ramte ham i lårmusklen.

Efter skud mod fængselsbetjent: Ingen våben i udbrændt flugtbil

Fængselsbetjenten har forklaret, at kom kørende til Nyborg Fængsel cirka klokken 22.45 tirsdag, hvor han skulle møde på arbejde klokken 23.. Han blev antastet af to hætteklædte mænd, der beordrede ham ned at ligge, hvorefter den ene skyder ham to gange i benene.

De to sprang ind i bilen, hvor to andre gerningsmænd ventede. Den sorte Opel Astra sedan med nummeret ZJ 55 476 var stjålet på Trævænget i Vissensbjerg mellem den 11. og 12. juli, og bilen blev fundet i brand kl. 2254 på Hjulbyvej ved Hjulby Mose syd for den fynske motorvej.

Dengang har Fængselsforbundet overbevist om, at det var bandemedlemmer, der stod bag skyderiet.

Efter overfald på fængselsbetjente: Bandeboss isoleret på Politigården

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+