Fængselsbetjent stukket ned: Overfaldsmænd ventede på fløjte-signal fra indsatte

De ansatte i Vestre Fængsel hørte en høj fløjten fra flere indsatte, da den 43-årige fængselsbetjent gik ud af porten inden overfald

Ved du noget om sagen? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

En 43-årig fængselsbetjent fra Vestre Fængsel var kort før klokken 19 torsdag aften på vej hjem efter endnu en endt arbejdsdag.

Kun få hundrede meter fra fængslets port blev betjenten brutalt overfaldet af to mænd, og meget tyder nu på, at overfaldet var nøje planlagt af gerningsmændene samt et ukendt antal indsatte i fængslet.

- Der er kolleger, der har konstateret, at da den pågældende betjent er på vej ud af porten, lyder der en høj fløjten fra de indsattes vinduer i nordfløjen, fortæller fængslets tillidsmand David Jensen til Ekstra Bladet.

Foto: Kenneth Meyer Krimi Fængselsformand om kniv-overfald: Nøje planlagt hævnaktion

Ventede i sort bil
Ifølge tillidsmanden kan man også ane en bil, der stemmer overens med den sorte Peugeot, som er efterlyst i sagen, på overvågningsbilleder fra fængslets port.

Den 43-årige betjent blev stukket fire gange herunder i den nedre del af ryggen samt den ene balle. Han blev desuden slået med en stump genstand, der har efterladt en fem centimeter lang flænge i hovedet.

Kort efter overfaldet erklærede formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye, at overfaldet højest sandsynligt var planlagt. Og den teori støtter tillidsmand David Jensen op om.

- Den høje fløjten fra cellerne i nordfløjen kunne godt være et signal til bilen om, at betjenten har været på vej ud, forklarer David Jensen.

Vestre Fængsels nordfløj er placeret under 100 meter fra porten og huser mange af fængslets indsatte med tilknytning til bandemiljøet.

Motiv kan være hævn
Den 43-årige fængselsbetjent har over ti års erfaring som betjent og har i mange år deltaget i flere sikkerhedsaktioner i fængslet.

I flere tilfælde har betjenten været med til større visitationer af de indsattes celler for at finde ulovlige effekter så som stoffer og mobiltelefoner.

- Det kan være aktioner, hvor hele afdelinger bliver splittet ad. Den pågældende kollega er rigtig dygtig til sit job og har især næse for at vide, hvor de indsatte gemmer ulovlige effekter, forklarer tillidsmanden og kommer med et bud på, hvorfor betjenten stod for skud.

- Der er nogen, der har følt, at nu skulle han have en lærestreg.

Kolleger er chokeret
Den 43-årige fængselsbetjent var efter overfaldet ved bevidsthed og er i dag udskrevet igen. Ifølge tillidsmand David Jensen har overfaldet især chokeret de ansatte i fængslet.

- I dette øjeblik bliver der holdt debriefing i fængslet for at orientere de ansatte, som selvfølgelig er meget rystet. De føler sig alle sammen ramt i det her tilfælde, siger David Jensen.

Udover møde med de ansatte bliver fængslets indsatte også oplyst om sagen senere i dag, når ledelsen har holdt møde med de indsattes talsmænd.

- Jeg håber, at deres talsmænd påtager sig et ansvar for at fortælle de fælles indsatte, at det her, det støtter de ikke op om, siger David Jensen.

Den centrale efterforskningsleder hos Københavns politi oplyser fredag morgen, at der endnu ikke er foretaget anholdelser i sagen.

Ved du noget om sagen? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.