Annonce:
Annonce:

Fængselsdømt kvindelig advokat renset

- Hun er glad og lettet og kan nu komme videre med sit liv, siger tilfreds forsvarer

Annonce:
Følg Krimi

Vestre Landsret har onsdag omgjort byrettens dom over en advokat fra et fremtrædende advokatfirma.

Den kvindelige advokat blev ved Retten i Viborg i januar idømt 60 dages ubetinget fængsel for at ville påvirke et vidne til at lyve i retten.

Derudover blev hun frakendt retten til at arbejde som advokat i et år.

Nu kan hun dog atter trække i arbejdstøjet, efter at seks enige landsdommere pure frifandt hende.

– Min klient har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig og forklaret, at hun aldrig kunne drømme om at være medvirkende til, at nogen skulle komme og vidne falsk i retten, siger den nu frifundne advokats forsvarsadvokat, Bettina Antitsch.

Annonce:

– Min klient og jeg er rigtig godt tilfredse med, at hun er renset og frifundet, tilføjer forsvareren, som ikke ønsker at fortælle, hvordan forløbet og anklagen har påvirket hendes klient. Men hun siger: – Hun er glad og lettet og kan nu komme videre med sit liv.

Blev aflyttet
Sagen udsprang af en efterforskning af en 37-årig mand, som i 2018 blev aflyttet af politiet.

Under efterforskningen havde politiet kontakt til manden, og han blev fundet i besiddelse af 5350 kroner, som blev beslaglagt. Det fik manden til at kontakte en advokat – den nu frifundne kvinde.

De beslaglagte penge stammede fra en 55-årig mand, som ifølge politiet havde betalt dem som forskud til den 37-årige. De skulle bruges på arbejdstøj i forbindelse med, at den 37-årige skulle arbejde hos den 55-årige som led i afsoningen af en fodlænkedom.

Det forklarede den 55-årige under et retsmøde. Ifølge politiet, som altså aflyttede den 37-årige, talte han dog i telefonen med sin advokat om, at den 37-årige skulle få den 55-årige til at sige, at der ikke var tale om et forskud, men et lån for at få underkendt beslaglæggelsen.

Annonce:

Fik 60 dages fængsel
Byretten havde vurderet, at både advokaten og manden var skyldige i at forsøge at få et vidne til at lyve i retten. Landsretten har dog vurderet sagen anderledes. Ud fra de telefonsamtaler, landsretten har hørt, og advokatens forklaring lægger den til grund, at hun blot forsøgte at finde ud af, hvad der var op og ned i klientens forklaring.

Den 37-årige mand blev idømt 60 dages ubetinget fængsel for at forsøge at anstifte til falsk forklaring. Den 55-årige, som også var tiltalt i sagen, blev frifundet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: