Fængselsformand om kniv-overfald: Nøje planlagt hævnaktion

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, er dybt rystet over, at fængselsbetjent blev overfaldet på åben gade og efterlyser højere straffe for vold mod tjenestemand i funktion

En betjent er stukket på Enghavevej i København. (Video: Kenneth Meyer)

Ved du noget om sagen? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Kort efter klokken 19 torsdag aften blev en 43-årig fængselsbetjent overfaldet på åben gade ved Enghavevej i København ikke langt fra Vestre Fængsel. To maskerede gerningsmænd tilførte ham spark og slag og stak ham mindst gang i ballen.

Den 43-årige fængselsbetjent var efter overfaldet ved bevidsthed og uden for livsfare, og gerningsmændene flygtede i en sort Peugeot med registreringsnummeret VT20847.

Overfaldet vækker vrede hos formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, som mener, at gerningsmændene nøje havde planlagt at overfalde den 43-årige betjent. Derfor efterlyser han markant hårdere straffe for vold mod tjenestemænd i funktion.

En betjent er stukket ned på Enghavevej i København. Foto: Kenneth Meyer Krimi Fængselsbetjent stukket ned: Efterlyser maskerede gerningsmænd

- Det er en personligt hævnakt målrettet mod en bestemt fængselsbetjent. Det må vi på alle måder reagere på med de hårdest tænkelige midler. Jeg er dybt chokeret, siger Kim Østerbye, som har undersøgt de nærmere omstændigheder omkring overfaldet.

Uhyre planlagt
Kim Østerbye fortæller, at overfaldet skete mindre end 400 meter fra fængslet, mens den 43-årige var på vej hjem fra arbejde.

- Han drejer om hjørnet ved Vigerslev Allé, så springer der tre mand ud af en bil ved cykelstien og overfalder ham. Det kan de jo kun gøre, fordi der er nogle, der har fortalt dem, at han var på vej. Det er uhyre planlagt, siger Kim Østerbye og fortsætter:

- Det er fuldkommen absurd. Jeg håber virkelig, at politiet sætter alle kræfter ind efter dem. Vi må og skal kunne være i fred, når vi tager hjem fra arbejde. Det er en svinestreg, og jeg har nærmest ikke ord for, hvor chokeret jeg er, siger han.

Hamrende dygtig
Fængselsformanden fortæller, at den overfaldne fængselsbetjent er flink og rar og en, der trækker et enormt stort læs i fængslet.

- Han bliver ofte brugt i større sikkerhedsaktioner. Han er hamrende dygtig, og jeg frygter selvfølgelig, at det her er et hævntogt mod ham personligt, fordi der er fanger, der ikke bryder sig om, at han har deltaget i disse aktioner, siger Kim Østerbye.

Kim Østerbye krydser fingre for, at den 43-årige fængselsbetjent slipper for episoden uden mén.

- Jeg føler virkelig med fængselsbetjente, der bliver udsat for sådan noget. Jeg har nærmest ikke ord for det, og jeg håber, at han er ved godt mod, siger han.

Formanden fortæller, at det er yderst sjældent, at man har set planlagte personlige overfald på bestemte betjente. Det eneste han kan huske er et par episoder fra Nyborg mange år tilbage.

Den centrale efterforskningsleder hos Københavns politi oplyser tidligt fredag morgen, at der endnu ikke er foretaget anholdelser i sagen.

Ved du noget om sagen? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

1 af 3 En betjent er stukket ned på Enghavevej i København. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Foto: Kenneth Meyer
3 af 3 Foto: Kenneth Meyer